Salt

Manifestació a Salt contra el Genocidi a Gaza

Aquest diumenge 4 de gener de 2009 prop d'un miler de persones s'han manifestat pel centre de Salt contra els atacs que aquests dies està realitzant l'Estat d'Israel sobre la població palestina. Ahir dissabte, l'Exercit israelià va entrar amb els tancs a la franja de Gaza incrementant així els atacs i la massacre.


La manifestació
ha començat a les 12 del migdia a la plaça 11 de setembre i ha recorregut el carrer major fins a la plaça Lluís Companys, on hi ha l'ajuntament de la ciutat.

D'Art (Anglès) anuncia el tancament i l'acomiadament d'una vintena de treballadors

Un nova empresa de comarques gironines anuncia l'acomiadament de treballadors; en aquest cas és D'Art d'Anglès, que es dediquen a la confecció de peces de mobiliari de cuina. En aquest cas, més de vint persones es veuran afectade pel tancament i perdran la feina.
Segons comunicaven els mateixos treballadors, tot i que les vendes han seguit, se'ls deuen encara a hores d'ara quate mesos de salari i dues pagues dobles. Els treballadors s'han reunit per a veure quines mesures poden emprendre.

Jornades sobre la vila de Salt durant la republica, la revolució, la guerra civil, la repressió i l'exili

Salt és el paradigme de l´amnèsia per decret. Els succesius ajuntaments "democràtics" hereus del Poder franquista han coincidt a significar-se en l´esforç d´esborrar l´exemple, l´empremta i el record de tota una digna generació de saltencs i saltenques que s´atreviren a tenir somnis de llibertat i a convertir-los en realitat. Aneu per exemple a la biblioteca i alceu la mirada fins al capdamunt de la façana, fixeu-vos bé en la tímida restauració de la inscripció Kropotkin, un nom massa evident per ser obviat però tanmateix considerat perillós de mostrar massa francament. No hi ha noms de carrers ni places, ni escultures, ni un senzill acte institucional, ni tan sols una discreta placa de record i reconeixement a cap racó de la nostra vila que dignifiqui les transformacions i conquestes socials assolides pels nostres avis. Hi ha un desconeixement i una mancança important de treballs sobre l´estigmatitzada vila de Salt durant el període de la república, la guerra civil, l´exili, l´entrada de les tropes feixistes i els decennis anteriors i posteriors.

Maulets retira 30 plaques franquistes i les lliura a l'Ajuntament de Salt

El regidor d'Urbanisme les rebutja amb un to "maleducat" i "prepotent"

Maulets va enretirar de diversos pisos construïts durant el “desarrollismo” amb el suport del “Ministerio de Fomento” un total de 30 plaques amb el símbol falangista. Aquestes plaques van ser lliurades al regidor d’urbanisme del municipi, Joan Boada (ERC), com a senyal de protesta pel fet que no les haguessin enretirat el mateix ajuntament.

Presentació del documental "El món a Salt"

EL MÓN A SALT és un programa de ràdio fet pels joves del món que viuen a Salt.

Al mes de gener de 2008, del projecte d'"Acollida i Formació de joves estrangers nouvinguts d'entre 16- 18 anys a Salt" realitzat per l'associació EINA, es desprèn una nova proposta pedagògica per tal de donar continuïtat a alguns dels objectius del projecte, i també per donar resposta als joves participants que demanaven realitzar activitats de perfeccionament i pràctica del català, així com trobar-se amb els companys i companyes del curs. Aquesta nova proposta ha estat la realització d'un programa de ràdio a l'emissora local Radio SALT.

Al llarg del procés de formació dels joves i d'elaboració i gènesi del primer programa, s'ha elaborat un documental que mostra el pas de la idea inicial a l'emissió d'"EL MÓN A SALT".

Contingut sindicat

Torna a dalt