ràdio

Ràdio 90 reinicia les seves emissions.

Ràdio 90 reinicia les seves emissions.

Ràdio 90, emissora lliure i cultural de la Garrotxa, després d'uns mesos de profunda reflexió re-empren les seves emissions. Ha estat un temps que ha permés als col•laboradors més compromesos repensar la ràdio des de zero, en tots els seu àmbits, i crear un equip transversal, potent i amb molta il•lusió, capaç d'assumir aquesta tasca i fer-ho amb garanties de continuïtat.

La filosofia de llibertat, altruisme i difusió de la cultura continua essent l'eix d'aquesta ràdio que ara s'ha plantejat, entre d'altres coses, el repte de fer front a totes les novetats tecnològiques assumint-les com a pròpies.

Podcast, emissió per internet, una web dinàmica i constantment actualitzada i la possibilitat de saber en tot moment quina cançó està sonant o quin programa s'està emeten fent servir totes les capacitats del R.D.S. (Sistema de Dades per Radio) amb el RT (RadioText), del que disposen tots els receptors moderns. Aquesta informació també està disponible en l'emissió per Internet.

La programació musical ha millorat afegint un gran ventall de grups i estils el que aconseguirà que aquesta sigui una ràdio més oberta i plural, fugint sempre de la comercialitat i buscant la qualitat com a referent.

La graella de programes que ara mateix s'està confeccionant i que veurà la llum d'aquí a uns mesos, inclourà noves temàtiques. Diferents programes informatius i musicals amb estils que sempre han estat presents a Ràdio 90, però també de nous que mai havien format part de la programació de l'emissora.

Presentació del documental "El món a Salt"

EL MÓN A SALT és un programa de ràdio fet pels joves del món que viuen a Salt.

Al mes de gener de 2008, del projecte d'"Acollida i Formació de joves estrangers nouvinguts d'entre 16- 18 anys a Salt" realitzat per l'associació EINA, es desprèn una nova proposta pedagògica per tal de donar continuïtat a alguns dels objectius del projecte, i també per donar resposta als joves participants que demanaven realitzar activitats de perfeccionament i pràctica del català, així com trobar-se amb els companys i companyes del curs. Aquesta nova proposta ha estat la realització d'un programa de ràdio a l'emissora local Radio SALT.

Al llarg del procés de formació dels joves i d'elaboració i gènesi del primer programa, s'ha elaborat un documental que mostra el pas de la idea inicial a l'emissió d'"EL MÓN A SALT".

Novetats a Ràdio 90

El dilluns 22 de setembre es va encetar la nova programació de Ràdio 90, en aquesta setzena temporada hi ha programes consolidats i espais musicals que continuen, però també hi ha un bon grapat de novetats.

Entre els programes que continuen hi ha "Els nous clàssics", que amb en Josep Cuèllar busca sempre aquelles dades i dates significades d'una música que ja té mes de 50 anys i ha vist de tot.

El jazz fa un pas endavant incorporant gravacions pròpies (i per tant inèdites) en els seus programes i és que la Núria Noguera i en Carlus Fontfreda a més de voltar per tots els festivals d’arreu volen compartir-los amb tots els oients a través del seu "A pas de jazz".

Contingut sindicat

Torna a dalt