educació

Curs sobre la Crisi en el Capitalisme actual

Els dimarts 14, 21 i 28 d'abril i els 5 i 12 de maig es realitzarà un curs sobre la Crisi en el Capitalisme actual en el centre cívic de Pla de Palau (c/Saragossa, 27) de Girona. El curs està organitzat per la CGT, Endavant i el c.s. la màquia. És gratuït (menys les fotocopies dels apunts) i l'horari és de vuit a deu del vespre. Cal fer les inscripcions a la màquia o a l'adreça electrònica crisisgirona(at)gmail.com.

El curs és a càrrec de membres del seminari d'economia crítica Taifa.

Manifestació contra la LEC

Avui 19 de març hi ha hagut la tercera vaga en un any del professorat i bona part de la comunitat educativa. Milers de persones han tornat a sortir al carrer per rebutjar la nova llei d'Educació que vol imposar la Generalitat de Catalunya. A continuació podeu veure fotografies de la manifestació de Girona.

+info: http://www.sindicat.net/

Ocupació de la UdG contra Bolonya

Aquest dimarts 9 de desembre els estudiants de la UdG han ocupat la facultat d'Educació i Psicologia per a iniciar una tancada indefinida contra el Pla Bolonya. Tal com s'havia anunciat, la manifestació ha començat a les 7 de la tarda al rectorat de la plaça St.Domènec i ha recorregut els carrers de Girona fins a la facultat d'Educació i Psicologia situada al carrer Emili Grahit. Aquesta ha aplegat unes 150 persones.

La manifestació ha sigut silenciosa i tothom portava cintes adhesives a la boca per simbolitzar la veu que pretenen fer callar en tot aquest procés de reforma de l'ensenyament superior (EEES). Durant la manifestació queia una lleugera pluja, s'han repartit octavetes i s'ha anat aplaudint conjuntament de tant en tant.

La formació d'adults saturada a comarques gironines

Ahir va ser el primer dia d'inscripció a les escoles d'adults per al proper trimestre i l'Escola d'Adults de Girona, com ha fet saber la seva direcció, ja té més de 600 alumnes en llista d'espera. Aquesta situació no és accidental, i es va repetint arreu dels municipis de comarques gironines on hi ha escoles d'adults, aules de formació d'adults...
Amb tot, cal recordar que el sistema de formació d'adults no cobreix tots els municipis de comarques gironines i que, moltes poblacions, no tenen cap centre on fer aquests tipus de formacions (Cassà de la Selva, Llagostera...). L'actual situació de crisi econòmica, que fa que molts aturats acudeixin a rebre formació mentre no es reincorporen a l'activitat econòmica, ha saturat un sistema ja per si precari.

Manifestacions estudiantils contra el Pla Bolonya

Avui 20 de novembre de 2008 hi havia convocada una jornada de lluita contra el Pla Bolonya, Espai Europeu d'Educació Superior, a les universitats d'arreu dels Països Catalans.

A la manifestació de Girona hi han participat unes 500 persones que han recorregut els carrers cèntrics de la ciutat amb consignes contra aquest Pla que privatitza l'ensenyament i encareix moltíssim els estudis: "Pla Bolonya, ni de conya", "Universitat pública i de qualitat" o "Amb Bolonya anem enrera, amb la lluita anem endavant"

Dia de revoltes a comarques Gironines

 

- Els treballadors de Torraspapel, que temen pel tancament de la fàbrica, es manifestaran a Girona a 2/4 de 12 d'avui.


- Professors i alumnes de secundària es manifesten avui a la una del migdia contra la futura Llei d'Educació de Catalunya.


- Hutchinson de Palamós vol suspendre el contracte a gairebé 400 treballadors.

 

Manifest de suport a la posició de rebuig a la LEC i de suport a les mobilitzacions

Els sindicats convocants de la vaga a l'ensenyament públic del 13 de novembre (CGT, USTEC, ASPEPC) han elaborat una manifest de suport a la posició de rebuig a la Llei d'Educació de Catalunya i de suport a les mobilitzacions.

Encara que les mobilitzacions i el procés de la LEC continuaran durant els propers mesos, seria convenient que una part important de les adhesions arribessin abans del 13 de novembre.

Animem a federacions territorials i sectorials, sindicats i seccions sindicals de la CGT a adherir-se al manifest i a donar-li difusió en els vostres àmbits.

Per adherir-se al manifest i veure el llistat d'adhesions, aneu al web:

www.novolemaquestallei.cat

Contingut sindicat

Torna a dalt