Bolonya

Ocupació de la UdG contra Bolonya

Aquest dimarts 9 de desembre els estudiants de la UdG han ocupat la facultat d'Educació i Psicologia per a iniciar una tancada indefinida contra el Pla Bolonya. Tal com s'havia anunciat, la manifestació ha començat a les 7 de la tarda al rectorat de la plaça St.Domènec i ha recorregut els carrers de Girona fins a la facultat d'Educació i Psicologia situada al carrer Emili Grahit. Aquesta ha aplegat unes 150 persones.

La manifestació ha sigut silenciosa i tothom portava cintes adhesives a la boca per simbolitzar la veu que pretenen fer callar en tot aquest procés de reforma de l'ensenyament superior (EEES). Durant la manifestació queia una lleugera pluja, s'han repartit octavetes i s'ha anat aplaudint conjuntament de tant en tant.

Dimarts 9 de desembre tancada a la UdG contra Bolonya

Ahir el vespre els estudiants de la UdG van decidir en assemblea tirar endavant una tancada indefinida contra el Pla Bolonya el proper dimarts 9 de desembre. La Facultat escollida per a realitzar la tancada és la d'Educació i Psicologia, al carrer Emili Grahit, i s'organitzaran diverses activitats, tallers, xerrades i s'habilitarà espais per dormir i menjar.

Amb aquesta nova tancada ja sumen més de 10 les universitats que s'han ocupat durant aquests dies als Països Catalans (Pedagogia, Física, Biologia i l'edifici central a la UB; Lletres, Comunicació i Psicologia a la UAB; Filosofia, Filologia i Dret a la UV; Universitat d'Alacant; ...).

Les reivindicacions dels estudiants de la UdG són:

- Obrir el debat a tota la comunitat universitària sobre l'aplicació de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) amb un referèndum vinculant sobre l'aplicació del Pla Bolonya.

Manifestacions estudiantils contra el Pla Bolonya

Avui 20 de novembre de 2008 hi havia convocada una jornada de lluita contra el Pla Bolonya, Espai Europeu d'Educació Superior, a les universitats d'arreu dels Països Catalans.

A la manifestació de Girona hi han participat unes 500 persones que han recorregut els carrers cèntrics de la ciutat amb consignes contra aquest Pla que privatitza l'ensenyament i encareix moltíssim els estudis: "Pla Bolonya, ni de conya", "Universitat pública i de qualitat" o "Amb Bolonya anem enrera, amb la lluita anem endavant"

Contingut sindicat

Torna a dalt