núria lliure

Manifestació "La seva absolució no és la nostra justícia"

Després de més de 3 anys, les mobilitzacions han fet que al final no s'atrevissin a condemnar la Núria. Per mostrar el rebuig cap a la impunitat dels polítics i cap el sistema repressiu que apliquen contra aquelles persones que lluiten per canviar el sistema. Per demostrar que les seves armes no ens faran tirar enrere:

 
MANIFESTACIÓ dissabte 19 de juny, a les 19:00h
davant ICV de Girona!!
(ctra. de Barcelona, 5 -Girona-) No hi pots faltar!!!
 
La seva absolució no és la nostra justícia.
Lliures tots i totes!!
 

Comunicat de l'assemblea de suport a Núria Pórtulas arran de l'absolució


Resposta al a la resolució  de la Sentència del Tribunal Suprem 

No podem amagar la nostra alegria per l’ABSOLUCIÓ de la nostra companya. Però tot així tenim coses a dir, perquè no volem oblidar tot el què ha passat ja que aixó respon al funcionament represiu de l’estat contra el pensament discident. Volem recordem que han passat més de tres anys des de la detenció de la Núria i tot just ara acabem saber la decisió del Tribunal Suprem. Durant aquests tres anys les proves no han canviat, han seguit sent el material que podríem trobar en molts centres socials com ara adhesius d'Euskal Presoak, llibres,  fanzines, cartells... i d'altres tant surrealistes com: 

Setmana de mobilitzacions per exigir l'absolució de Núria Pòrtulas

Dos activistes penjats del Pont de Pedra de Girona van arrencar la setmana de mobilitzacions per denunciar els 3 anys de la detenció de Núria Pòrtulas i exigir-ne la seva absolució. Les accions tenen com a objectiu, segons el col·lectiu de suport, donar a conèixer el cas i pressionar políticament al Tribunal Suprem perquè accepti les peticions de la defensa.

El dilluns 12 d'abril, el dia anterior a la vista al Suprem, un cop finalitzada la concentració per l'absolució de la Núria dues persones van ocupar un arbre del centre de la ciutat amb la intenció de romandre-hi fins que es fes pública la sentència. L'endemà i sota el mateix arbre okupat una xerrada amb la presència de David Fernàndez va servir per explicar el cas de la jove de Sarrià i emmarcar-lo dins la repressió cap als moviments socials que hi hagut a l'estat en els últims anys. Un gran desplegament dels Mossos d'esquadra, acompanyats d'un camió grua, va acabar amb l'okupació de l'arbre la matinada del 14 d'abril. Els dos joves que s'hi havien mantingut des de feia dos dies van ser acusats de desobediència a l'autoritat i van quedar en llibertat després de ser identificats. Tot i el desallotjament es varen mantindre les activitats organitzades sota l'arbre entre les quals hi va haver una xerrada d'Amadeu Casellas.

La setmana d'accions per l'absolució de Núria Pòrtulas va continuar l'endemà mateix del desallotjament amb l'encadenament de dues persones davant la subdelegació del Govern de Girona. Una cinquantena de persones van donar suport als dos activistes desplegant una pancarta amb el lema “Les cadenes de l'estat no ens ofegaran!” i tallant el trànsit intermitentment.

Finalment un camió dels bombers avisat per la Guàrdia Civil que custodia l'edifici estatal va procedir a tallar les cadenes dels dos membres de l'assemblea de suport. Dues furgonetes d'antidisturbis dels Mossos d'Esquadra van acabar carregant contra el grup de suport per dissoldre la concentració. En un comunicat l'assemblea de suport denuncia el paper dels antiavalots dels Mossos que “han carregat contra la gent concentrada sense motiu aparent, i passant per alt els intents d'un portaveu de la campanya per negociar un desallotjament tranquil”. Diversos dels manifestants van rebre empentes i cops de porra, alguns al cap i a l'esquena segons declaracions de la portaveu de la campanya.

Durant el cap de setmana també es realitzaren diferents actes emmarcats dins d'aquesta setmana de mobilitzacions. El dissabte l'agrupament escolta Pare Claret, lligat a la campanya per l'absolució, va realitzar diverses activitats infantils i una xerrada sobre escoltisme i moviments socials. El diumenge va realitzar-se una trobada de distribuïdores alternatives, un dinar popular i posteriorment l'actuació de la cantautora Irun i la lectura de poesia pel grup local el Llop Ferotge.

Els Mossos d'Esquadra mantenen la persecució als membres de la campanya

Agents de paisà dels Mossos d'Esquadra van detindré aquest passat diumenge un membre de la campanya quan tornava cap a casa, després del recital, acusant-lo d'atemptat a l'autoritat pels incidents en la càrrega policial al grup de suport dels encadenats. No va sortir en llibertat fins després de declarar davant el jutge l'endemà dilluns 20 d'abril. Es dona el fet que tant el detingut com una altra persona que apareixia a l'atestat i a la que també s'acusa d'atemptat són les dues persones que es van encadenar. Aquest mateix dimarts l'altre activista s'ha presentat als jutjats per evitar la detenció dels Mossos. Per altra banda els dos joves identificats en l'okupació de l'arbre han estat citats a un judici ràpid per faltes aquest mateix dimecres 21.

+info http://elsud.org/nuria

 

Vista pública al Tribunal Suprem pel cas de Núria Pòrtulas

Aquest matí s'ha fet la vista pública al Tribunal Suprem sobre el recurs presentat per la defensa contra la sentència de 2 anys i 6 mesos a Núria Pòrtulas. En la vista ,la defensa ha argumentat la inexistència de cap grup terrorista i ha demanat la nulitat de la llibreta blava intervinguda a Núria Pòrtulas com a prova inculpatoria.

El dissabte passat es va realitzar una acció simbòlica a Girona on dues persones es van penjar del Pont de Pedra per denunciar el cas. Ahir una concentració d'un centenar de persones va recòrrer el centre de la ciutat finalitzant a la plaça del Lleó on diverses persones van ocupar un arbre amb cordes d'escalades i s'hi mantindran fins que es faci pública la sentència del Tribunal Suprem.

Per més informació: www.elsud.org/nuria

Setmana d'accions de solidaritat amb Núria Pórtulas de l'1 al 7 de febrer

El proper 7 de febrer, farà tres anys que el procés de la Núria està obert, està condemnada a 2 anys i 6 mesos de presó. Aquest és un de tants casos repressius que ens envolten i pels que no podem parar de lluitar, des d'on cadascú cregui més oportú...

Per això des de l'Assemblea de Suport a la Núria Pórtulas s'anima a la gent a posar el seu granet de sorra dins aquesta setmana d'accions descentralitzades en solidaritat amb la Núria Pórtulas.

El dia 6 i 7 de febrer us convidem a finalitzar aquesta setmana a totes i tots a Girona.


DISSABTE 6

- A les 13:00h: dinar solidari teatre

- A les 16:00h: Xerrada - Debat (l'evolució de la repressió en diferents àmbits)

- A les 18:30: Passi de documental

Pl. General Marvá (al costat de la Pl. Catalunya), a Girona


DIUMENGE 7

- A les 11:00h: Pintada-mural (Passeig d'Olot, 32 - Girona)

- A les 17:00h. Manifestació (Subdelegació del Govern - Girona)

Contingut sindicat

Torna a dalt