Setmana de mobilitzacions per exigir l'absolució de Núria Pòrtulas

Dos activistes penjats del Pont de Pedra de Girona van arrencar la setmana de mobilitzacions per denunciar els 3 anys de la detenció de Núria Pòrtulas i exigir-ne la seva absolució. Les accions tenen com a objectiu, segons el col·lectiu de suport, donar a conèixer el cas i pressionar políticament al Tribunal Suprem perquè accepti les peticions de la defensa.

El dilluns 12 d'abril, el dia anterior a la vista al Suprem, un cop finalitzada la concentració per l'absolució de la Núria dues persones van ocupar un arbre del centre de la ciutat amb la intenció de romandre-hi fins que es fes pública la sentència. L'endemà i sota el mateix arbre okupat una xerrada amb la presència de David Fernàndez va servir per explicar el cas de la jove de Sarrià i emmarcar-lo dins la repressió cap als moviments socials que hi hagut a l'estat en els últims anys. Un gran desplegament dels Mossos d'esquadra, acompanyats d'un camió grua, va acabar amb l'okupació de l'arbre la matinada del 14 d'abril. Els dos joves que s'hi havien mantingut des de feia dos dies van ser acusats de desobediència a l'autoritat i van quedar en llibertat després de ser identificats. Tot i el desallotjament es varen mantindre les activitats organitzades sota l'arbre entre les quals hi va haver una xerrada d'Amadeu Casellas.

La setmana d'accions per l'absolució de Núria Pòrtulas va continuar l'endemà mateix del desallotjament amb l'encadenament de dues persones davant la subdelegació del Govern de Girona. Una cinquantena de persones van donar suport als dos activistes desplegant una pancarta amb el lema “Les cadenes de l'estat no ens ofegaran!” i tallant el trànsit intermitentment.

Finalment un camió dels bombers avisat per la Guàrdia Civil que custodia l'edifici estatal va procedir a tallar les cadenes dels dos membres de l'assemblea de suport. Dues furgonetes d'antidisturbis dels Mossos d'Esquadra van acabar carregant contra el grup de suport per dissoldre la concentració. En un comunicat l'assemblea de suport denuncia el paper dels antiavalots dels Mossos que “han carregat contra la gent concentrada sense motiu aparent, i passant per alt els intents d'un portaveu de la campanya per negociar un desallotjament tranquil”. Diversos dels manifestants van rebre empentes i cops de porra, alguns al cap i a l'esquena segons declaracions de la portaveu de la campanya.

Durant el cap de setmana també es realitzaren diferents actes emmarcats dins d'aquesta setmana de mobilitzacions. El dissabte l'agrupament escolta Pare Claret, lligat a la campanya per l'absolució, va realitzar diverses activitats infantils i una xerrada sobre escoltisme i moviments socials. El diumenge va realitzar-se una trobada de distribuïdores alternatives, un dinar popular i posteriorment l'actuació de la cantautora Irun i la lectura de poesia pel grup local el Llop Ferotge.

Els Mossos d'Esquadra mantenen la persecució als membres de la campanya

Agents de paisà dels Mossos d'Esquadra van detindré aquest passat diumenge un membre de la campanya quan tornava cap a casa, després del recital, acusant-lo d'atemptat a l'autoritat pels incidents en la càrrega policial al grup de suport dels encadenats. No va sortir en llibertat fins després de declarar davant el jutge l'endemà dilluns 20 d'abril. Es dona el fet que tant el detingut com una altra persona que apareixia a l'atestat i a la que també s'acusa d'atemptat són les dues persones que es van encadenar. Aquest mateix dimarts l'altre activista s'ha presentat als jutjats per evitar la detenció dels Mossos. Per altra banda els dos joves identificats en l'okupació de l'arbre han estat citats a un judici ràpid per faltes aquest mateix dimecres 21.

+info http://elsud.org/nuria

 

Torna a dalt