muntatges judicials

El primer alliberat de l'operació estany sota perill d'expulsió

Companyes i companys,

El dia 22 de gener de 2010 l’Ali Kaouka va complir la pena a què va ser condemnat dins l’Operació Estany. Era el primer dels 5 condemnats per l’Escamot Dixan que havia de sortir en llibertat. Però ara fa uns dies li va ser notificada dins mateix de la presó una ordre d’expulsió. Malgrat que tenia residència legal a l’Estat espanyol quan va ser detingut (fins i tot s’acabava de comprar un pis a Serinyà per anar-hi a viure amb la seva companya), els papers li han caducat mentre complia la pena. Hem presentat un recurs contenciós administratiu als jutjats de Girona contra l’ordre d’expulsió i hem demanat que se’n suspengui cautelarment l’execució.

Malgrat això, l’Ali no ha arribat a trepitjar el carrer, ha estat traslladat directament de la presó als jutjats de Palma de Mallorca on el jutge ha decretat la seva retenció en un centre d’internament de València, fins que es resolgui el contenciós administratiu presentat per aturar la seva expulsió.

L’Estat no en té prou amb haver tingut l’Ali segrestat durant més de 6 anys per justificar el muntage policial amb què l’Aznar volia frenar les protestes contra la participació espanyola a la guerra d’Iraq l’any 2003, sinó que a més s’acarnissa amb els presos aplicant-los l’aïllament, la dispersió fins a Huelva o Palma de Mallorca dificultant les visites d’amics i familiars; i ara l’expulsió privant-lo de recuperar la seva vida a les comarques de Girona com ell voldria. Dilluns el Jutjat Contenciós Administratiu de Girona resoldrà sobre el recurs que hem presentat contra la seva expulsió.

Per tot això us convoquem

Dilluns 25 de gener a les 10h al Jutjat Contenciós Administratiu de Girona (C/ Bernat Boades 46-50)

Concentració per exigir la suspensió de l’ordre d’expulsió sobre l’Ali Kaouka.

NO A L’EXPULSIÓ DE L’ALI !!

LLIBERTAT ALI KAOUKA!!

Plataforma Aturem la Guerra de les Comarques Gironines

Tel. de contacte: 647418705 / 615974132

Volem en Youb Saoudi a casa, ja!

En Youb és una de les 21 persones que va ser detingudes per formar part del famós Escamot Dixan. Va sortir en llibertat sense cap càrrec, però mesos després va ser detingut per una petició d'extradició a Algèria, on va ser extradit pel govern després de passar 3 anys i mig en presons de l'Estat espanyol. A Algèria va ser absolt de qualsevol càrrec i alliberat. Des d'aleshores, ja fa gairebé 3 anys, intenta aconseguir un visat per tornar a Girona, on viu la seva família. El govern de l'Estat espanyol, el mateix que el va detenir, empresonar i extradir injustament, ara li nega el visat per poder refer la seva vida a casa. Aquesta campanya, doncs, pretén desencallar d'una vegada aquesta situació tan kafkiana i injusta.

En concret us demanem la vostra participació en 3 punts:

1. ADHERIR-VOS al MANIFEST que us adjuntem. Podeu enviar-nos l'adhesió a campanya.youb@gmail.com

2. ASSISTIR, per expressar el vostre suport, a la RODA DE PREMSA que servirà de tret de sortida de la campanya el proper DIVENDRES 4 DE DESEMBRE A LES 16H. a L'ESTACIÓ D'OLOT de Girona.

3. DIFONDRE i PARTICIPAR a la MANIFESTACIÓ del DISSABTE 19 DE DESEMBRE  A LES 18h A LA PLAÇA CATALUNYA DE GIRONA. 

Llibertat Alex, Rodri i Juan! Absolució!

Aquest divendres 21 de desembre una vintena de persones es van concentrar davant l'ajuntament de Girona per reclamar la llibertat i l'absolució de l'Alex, en Rodrigo i en Juan, tres joves segrestats a les presons de l'Estat de de fa dos anys sense cap mena de prova.

Contingut sindicat

Torna a dalt