Arrenca la campanya per l’absolució de Núria Pórtulas

Directa Girona
girona@setmanaridirecta.info

Núria Pórtulas, la jove de Sarrià de Ter detinguda el 7 de febrer de 2007 pels Mossos d'Esquadra sota la llei antiterrorista, serà jutjada el dia 13 de juliol a l'Audiència Nacional espanyola. L'acusació feta pel fiscal Miguel Ángel Carballo és de cinc anys de presó i una multa de 6.300 euros per col·laboració amb banda armada, a més de quinze anys d'inhabilitació absoluta. Aquests són els fets que es van denunciar durant l'última manifestació que es va fer per reclamar la seva absolució, convo cada per l'Assemblea de Suport a Núria Pórtulas. La convocatòria davant la seu d'ICV va servir per denunciar el paper d'aquest partit en la seva detenció i en la gestió de tot el cas. El paper de la Conselleria d'Interior -i concretament de Joan Saura i Joan Boada com a principals dirigents- ha estat denunciat contínuament per l'Assemblea de Suport arran de la criminalització constant de la campanya i la persecució que han patit els seus membres.


Prop de 150 persones van recórrer els carrers de Girona darrere una pancarta on es demanava l'absolució de Núria Pórtulas i cridant consignes contra la llei antiterrorista i els Mossos d'Esquadra. L'acte va acabar al barri vell on, aprofitant la inauguració de l'exposició Temps de flors , la campanya per l'absolució de Pórtulas va crear un espai de denúncia de diversos casos repressius. La lectura del manifest de la campanya on es reclama va la desaparició de l'Audiència Nacional i la fi de la criminalització dels moviments de solidaritat amb les preses va concloure la manifestació i va donar pas a la inauguració de l'espai de denúncia.

En aquest espai gestionat per l'Assemblea, s'hi representen quatre cel·les on s'exposa la informació de diferents casos repressius: el cas d'en Franki de Terrassa, els detinguts de l'operació Estany o l'empresonament d'Enric Duran. Així mateix, una de les cel·les està dedicada exclusivament a tota la informació referent al cas de Núria Pórtulas i a les seves diferents fases. En aquest sentit, es recorden els canvis d'acusació que hi ha hagut i la falta de proves amb què se l'està acusant d'un delicte de col·laboració amb banda armada. Pels membres de la campanya, l'acusació pertinença d'explosius i la posterior retirada davant la seva inexistència o el fet que l'acusació se sustenti bàsicament en la relació entre Núria Pórtulas i Juan Sorroche -empresonat a Italià per uns altres fets- demostren la incoherència de la petició del fiscal.

Cal recordar que l'advocat del cas, Benet Salellas, davant l'informe del fiscal, va declarar que no era res més que "una llista de sospites i hipòtesis" que no provaven res.

La campanya de suport ha previst noves mobilitzacions fins el dia del judici: diverses concentracions davant la seu d'ICV -la més immediata el proper 6 de juny-, diverses xerrades de difusió del cas i l'organització d'autobusos per viatjar a Madrid el dia del judici. Per altra banda, continuen recollint signatures per l'absolució a través de la pàgina web http://elsud.org/nuri, on s'actualitza la informació del cas i es poden descarregar diversos dossiers informatius i els manifestos de la campanya.

Torna a dalt