L'esquerra anticapitalista fa un homentage a Sebastià Salellas

Aquest passat dissabte en el marc dels actes del Primer Memorial Sebastià Salellas i Magret l'esquerra anticapitalista de Girona va voler homenatjar a l'advocat que en incomptables ocasions va defensar els seus militants.

En l'acte es va llegir un text en el seu record i es van fer parlaments sobre  les diverses lluites en que el lletrat va pendre part: Núria Pórtulas, crema de fotos del rei, operació estany, detinguts del 92. El cantautor Eduard Canimas i l'Edmon van amenitzar l'acte i posteriorment es va celebrar un vermut al CSO Can Kolmo.


Amb l'acte d'avui volem homenatjar la memòria de Sebastià Salellas, advocat, activista i company de lluita. Entenia la seva feina com a part de la seva militància i activisme personal, i així amb cada cas reafirmava el seu compromís polític amb els més desfavorits. Va lluitar per la justícia, no la de   l'Audiència Nacional, la de la llei de partits o la llei d'estrangeria, sinó per una justícia en majúscules: una justícia social que té com a objectiu acabar amb la relació d'explotadors i explotats.

I sobretot va saber estar sempre al costat de la gent que patia la repressió, en les seves mil i una cares, com en els cas dels detinguts del '92, l'operació estany, la Núria Pórtulas o els encausats per la crema de fotos del rei, només per posar uns quants exemples.

Volem recordar-lo però, tal com ell es prenia la vida: lluitant. No en un simple record cap a la seva figura, sinó a través del compromís a denunciar i combatre les desigualtats. En Tià no era una persona que renunciés fàcilment a res, nosaltres tampoc ho farem.Torna a dalt