69 advocats i advocades presenten el manifest contra el delicte d'injúries a la Corona

Aquest matí ha estat presentat al Col·legi d'Advocats i d'Advocades de Barcelona un manifest signat per més de 60 professionals del dret d'arreu dels Països Catalans en el que es critica la "sobreprotecció penal de la família reial espanyola" i demana la despenalització del delicte d'injúries a la Corona.

En presència de diferents mitjans de comunicació Jordi Busquets, co-impulsor del manifest l'ha presentat i l'ha entrat al registre del Col·legi. Al mateix temps, l'altra impulsora del text, Joana Martí feia el mateix en el Col·legi de València. Altres signants del manifest l'entraven als col·legis de Lleida, Alzira i Ciutat de Mallorca.

Apel·lació als deganats dels Col·legis d'Advocats i d'Advocades

Les presentacions van acompanyades de respectives cartes als òrgans de govern sol·licitant-los que facin arribar el manifest al conjunt de persones col·legiades.

Els advocats promotors esperen rebre en els propers dies més adhesions encara i per això han habilitat el següent correu electrònic, on cal enviar les dades i el número de col·legiat/a o la vostra relació en la professió del dret (advocat/a, jutge/essa, fiscal, professor/a, catedràtic/a...): pelsdretscivilsipoliticsARROBAgmail.com

En els propers dies, el manifest serà entrat a tots els col·legis d'advocats i d'advocades d'arreu dels Països Catalans.

Per al dia 29 d'octubre, dia en que seran jutjades 16 persones més per cremar fotografies del rei a Girona, el manifest i les adhesions aconseguides seran lliurades a l'advocat defensor.

Torna a dalt