Volem a l'Amadeu lliure, ja!

Aquest dissabte 9 d'Agost, un grup de 10 persones solidàries amb l'Amadeu, s'han desplaçat des de diferents punts de Barcelona, per a concentrar-se davant de les instal·lacions de la Unitat de l'Hospital Penitenciari de Terrassa i mostrar la seva solidaritat amb la lluita per la llibertat de l'Amadeu Casellas. A dos quarts de dotze del matí, aquest grup de persones, va desplegar una pancarta en la qual es podia llegir:

"PER LA LLIBERTAT..., AMADEU CASELLAS SEGUEIX LLUITANT"

Aquestes persones, es van concentrar devant d'una finestra des de la qual es podia veure, malgrat la dificultat dels cristalls fumats, a l'Amadeu Casellas, que va saludar primer amb la mà i després amb el puny enlaire a les concentrades. Posteriorment, aquest grup es va dirigir des de l'aparcament de l'hospital, fins a l'interior de la zona de seguretat d'aquesta presó-hospital, i van romandre allí, malgrat que els mossos d'esquadra els van ordenar abandonar aquest recinte, amb l'amenaça de cridar als antiavalots per a desallotjar-les i explicant que aquesta irrupció, només anava a perjudicar a l'Amadeu, que seria objecte d'un expedient. Malgrat les vetllades amenaces i a les mentides, les concentrades van romandre dintre del recinte, fins que van decidir sortir per a seguir veient a l'Amadeu per la finestra; el qual seguia amb interès el desenvolupament de la situació. Pocs minuts després, es va desconvocar la concentració, sense que es produís cap incident, agitant les mans i aixecant els punys, en resposta a la salutació d'acomiadament que
l'Amadeu feia des de la finestra.

Amb anterioritat a la concentració, la mare de l'Amadeu i un company, ho van visitar en l'interior de la presó-hospital, i van poder veure'l i parlar amb ell. Cal destacar que, al principi, a la mare li van posar problemes per a comunicar amb el seu fill, doncs argumentaven que no havia sol·licitat la visita. Després de parlar amb el cap de serveis de la unitat, i gràcies al suport de les persones que l'acompanyaven, aquest va accedir que pugés a veure'l. També se li va poder entrar tabac, una targeta telefònica, uns blocs per a escriure, un llibre i uns bolígrafs. La visita es va portar a terme sense cristalls, en la pròpia habitació que ocupa l'Amadeu, i en la qual havia un llit més. Tot el temps que va durar la comunicació, una funcionària va estar present fora de l'habitació i asseguda en el passadís enfront de la porta i a una certa distància. Durant la mitja hora que va durar la visita, l'Amadeu va explicar que es trobava bé i fort d'ànim, a més va comentar, que li havien pesat el dilluns passat i que havia perdut 25 quilos i que els metges li estaven duent bastant bé el control de salut i que li informaven de la seva situació sempre que ho requeria. Com sabreu per anteriors comunicats, l'Amadeu estava prenent glucosa i a més li subministraven un Valium, però arran de que, fa uns pocs dies, va tenir un esvaïment, ha deixat de prendre el Valium. En aquest contratemps, l'Amadeu va perdre el coneixement per un moment i, en la caiguda, es va copejar en el cap contra la paret, pel que es va fer una ferida que encara era visible. Entre altres coses va dir que, des de feia ja uns dies, el personal de l'hospital li van comentar, que havien rebut ordres que devien dur-li tots els dies el menú i deixar-se'l en l'habitació. Poc abans d'acomiadar-nos, l'Amadeu va assegurar que encara podria aguantar entre 30 i 40 dies més, però que ja li havien informat sobre el protocol a seguir en casos de vaga de fam indefinida. En tota la comunicació, l'Amadeu mai va deixar ni un sol moment de somriure.

Demà, Diumenge, coincidint amb els 50 dies de vaga de fam, la seva mare té previst tornar a comunicar amb ell, i el Dimarts que ve, 12 d'Agost, la Koordinadora d'Osona kontra la tortura i l'explotació laboral i la CNT-AIT de Manresa, han convocat una concentració a les 11 del matí en els jutjats de Vic del carrer Dr. Junyent, al mateix temps que han aconseguit, per a aquest mateix dia, hora i lloc, una entrevista amb la jutgessa que en primera instància va rebutjar la sol·licitud de refundiciò de condemnes de l'Amadeu.

La lluita per la llibertat de l'Amadeu contínua, i cada vegada és més necessària i urgent la solidaritat; doncs a mesura que passen els dies, l'Amadeu pot començar a tenir seriosos problemes irreversibles per a la seva salut i per a la seva llibertat.

 

VOLEM A L'AMADEU LLIURE, JA! 

Llegit a: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/348734/index.php

+info: http://www.lahaine.org/index.php?s=Amadeu+Casellas&sentence=sentence&submit=Buscar

Torna a dalt