Manifestació per l'arxiu del cas de la Núria Portules

Aquest dissabte passat es va realitzar la concentració a Girona per a reclamar l'arxiu del cas de la Núria Portules. Aquests dies ha fet un any de l'inici d'aquest muntatge policial i encara no ha estat resolt tal com s'espera; amb l'arxivament definitiu del cas i la dimissió dels responsables polítics d'aquest escandalós acte de repressió política.

La concentració hi van assistir unes dues centes persones que al cap d'una estona van sortir en manifestació cap als carrers de la ciutat. La manifestació va acabar davant la seu d'ICV-EUiA recordant un cop més els actuals responsables directes de tot aquest muntatge policial i de la criminalització que viuen els moviments socials.

Es va llegir el manifest davant la subdelegació del govern espanyol i davant la seu d'ICV-EUiA. L'acte es va desconvocar a les nou del vespre, dues hores després de començar la protesta.

A l'inici de la concentració es van practicar identificacions policials a diversos dels assistents i a la nit van detenir a una persona per insults a l'autoritat. Va ser posat en llibertat la mateixa matinada.

 Dijous passat, 7 de febrer de 2008, va fer un any de la detenció de la Núria Pórtulas. Després de passar 4 mesos a la presó, el jutge de l'Audiència Nacional, Juan Del Olmo, va decretar la llibertat sota fiança de la Núria. Ara fa un any viviem commoguts i amb molta ràbia una situació d'injustícia al saber que la Núria era segrestada per l'Estat.

 

Era segrestada sota una llei que aboleix els principals drets fonamentals; una llei que permet la tortura i criminalitza idees i accions.

Una llei feta a mesura dels qui governen: la llei antiterrorista.

Ja fa un any que es surt al carrer a dir NO, a dir PROU!!

No volem lleis que puguin condemnar allò pel què lluitem i amb el què pensem. Nivolem polítics covards i mentiders que ens venguin històries impossibles. Polítics que s'omplen la boca parlant de democràci. Quina és aquesta democràcia que el que fa és reprimir les persones que formen part dels moviments combatius? Quina és aquesta democràcia que s'amaga sota un sistema que utilitza la repressió de forma continuada contra aquelles persones que lluiten? Aquesta repressió que es viu actualment és real degaut a l'actuació dels Mossos d'Esquadra, que sota les ordres de Joan Saura, són un dels principals culpables d'aquesta i moltes altres operacions policials. Parlem de repressió real però no efectiva, perquè les nostres idees no podran ser mai empresonades i la lluita al carrer estarà sempre viva perquè encara queda molt camí per fer, perquè nosaltres ni oblidem ni perdonem.

Per això ara, després d'un any, continuem exigint:

- A l'Audiència Nacional, l'arxivament d'aquesta investigació i la llibertat real, sense restriccions, de la Núria.

- Al Departament d'Interior, el reconeixement de la innocència de la Núria, el tancament definitiu d'aquest muntatge policial, la fi de la criminalització de les persones i moviments més combatius i concretament de la solidaritat amb les persones preses, i la dimissió delsresponsables d'aquesta operació policial.

Núria Lliure, lliures tots i totes! Arxiu Ja!

Torna a dalt