dona treballadora

Dia de la Dona Treballadora

En la celebració del dia de la dona treballadora no podem oblidar les condicions de treball
inhumanes, les violacions, el masclisme, les calamitats, misèries i explotació a les quals la donaporta sent sotmesa durant moltíssims segles.

És cert que el sistema oprimeix a ambdós gèneres, però en les dones es multiplica en rebre en primer lloc a igual que l'home l'opressió i explotació del sistema i en segon lloc la del propi home.

Cert també que tant la dona com l'home en la majoria dels casos hem après i assumit conceptes determinats per l'educació rebuda, la cultura i altres elements que forgen el pensament i comportament de l'ésser humà. La mentalitat existent de la supremacia d'un sexe sobre l'altre i la creença que les relacions entre semblants han d'establir-se sobre una base de jerarquia i verticalitat ens porta a una situació de desigualtat i per tant comet majors estralls i aprofundeix més depenent de la classe social i estrat al que per casualitat es pertanyi.

Des de la CNT apostem per unes condicions de treball dignes, per la igualtat d'oportunitats, per unes relacions basades en la solidaritat, respecte i tolerància a l'altre sexe, a l'estranger, al que sigui diferent per la raó que sigui, al que opini lliurement i sobretot per una societat que potenciï en les persones la capacitat de pensar i decidir per si mateixes sense imposicions marcades des dels poders creadors de pensaments alienants.

Contingut sindicat

Torna a dalt