Disponible en pdf el llibre d'en Pekka Himanen "La ética hacker"


Per a la seva lectura o descàrrega, visiteu http://www.geocities.com/pekkahacker. I per obrir boca aquesta introducció:

En el centre de la nostra era tecnològica hi han unes persones que s'autoanomenen hackers. Es defineixen a sí mateixos com a persones dedicades a programar de manera apassionada i creuen que és un deure per a ells el fet de compartir informació i produir programari gratuït.

No hem de confondrel's amb els crackers, els usuaris destructius amb l'objectiu de crear virus i introduïr-se en altres sistemes: un hacker és un expert o un entusiasta de qualsevol tipus que pot dedicar-se o no a la informàtica.

En aquest sentit, l'ètica hacker és una nova moral desafiadora de l'ètica protestant del treball, aquella concebuda fa quasi un segle per Max Weber i plasmada a la seva obra "L'ètica protrestant i l'esperit del capitalisme", i que és fonamenta en la laboriositat diligent, l'aceptació de la rutina, el valor dels diners i la preocupació pel compte de resultats. Front a la moral presentada per Weber, l'ètica del treball del hacker es cimenta en el valor de la creativitat, i consisteix en la combinació de la passió amb la llibertat. Els diners deixen d'ésser un valor en sí mateixos i el benefici es xifra en fites com la vàlua social i el lliure accés, la transparència i la franquessa.

Aquest llibre és una invitació a recòrrer les qüestions fonamentals sobre la vida a la societat de la informació, a emprendre un viatge ple de sorpreses que ens servirà d'ajut per a orientar les nostres vides cap a noves i apassionants perspectives.

Una ètica del treball pel nou mil-leni!

Torna a dalt