AENA destrueix una zona humida


AENA ha començat una obra vital pel futur de l'aeroport, la construcció d'un parquing gegantí pels vehicles que tindran accés a la nova terminal situada entre mig de es pistes, just sobre el lloc que des de fa anys ocupa l'únic niu d'arpella que existeix al litoral català al sud del Aiguamolls de l'Empordà.

L'arpella, àliga de mida mitjana típica de les zones humides, es situa al punt més alt de la piràmide ecològica de les maresmes mediterrànies. La seva presència constitueix un indicador de la qualitat del medi ambient. Es tracta d'una espècie molt sensible a les alteracions ambientals, raó per la qual l'espècie ha desaparegut de la major part de les zones humides del nostre país, ha desaparegut fins i tot com a nidificant al Delta del Ebre. Es tracta d'una espècie amenaçada d'extinció protegida per la Directiva d'Aus i per la legislació estatal.

El Govern central, amb el vist i plau del Govern de la Generalitat consenteix que l'Aeroport de Barcelona destrueixi una valuosa zona humida, que veritablement es vital per aquesta espècie. Amb aquest fet es permet una agressió que ni a Catalunya ni a Espanya, no es produïen des de la reinstauració de la democràcia, només són comparables a les dessecacions de zones humides que durant el franquisme es van realitzar al llarg de les dècades dels cinquanta i seixanta, amb la diferència que aleshores aquestes zones no disposaven de cap mena de protecció.

Les últimes zones humides de Catalunya esperen amb ansietat que el nou govern que surti dels resultats de les eleccions, incloguí dintre de les seves prioritats fer complir les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya, com es el cas de la Llei d'Espais Naturals, i la faci complir sempre amb idèntic rigor, no adequant-la en funció d'interessos polítics o especulatius circumstancials.

Donades les característiques naturals, els hàbitats afectats i les espècies d'animals que viuen en la zona anomenada "El Pas de les Vaques", la nostra entitat considera que la destrucció d'aquesta àrea es constitutiva d'un delicte contra el medi ambient, tipificat en el Art. 325 del Codi Penal, motiu pel qual, ens veien en la obligació de posar en coneixement dels fets a la Fiscalia de Medi Ambient i a la Policia Judicial, amb el objectiu que puguin dur a terme, si ho creuen convenient, les investigacions oportunes, La mateixa informació serà tramesa a la Comissió Europea, donat que es tracta d'una espècie protegida per la Directiva d'Aus i situada dintre d'un espai a protegir en aplicació de la mateixa Directiva.

DEPANA

Torna a dalt