No a l'autovia de Mont-ras!

Aquest dissabte 5 de juliol més de 150 persones es van concentrar a Mont-ras per tallar la carretera C-31 i protestar contra el projecte d'autovia que la Generalitat vol construir entre Palamós i Palafrugell.

A les 6 de la tarda va començar a arribar la gent amb pancartes i es va aconseguir tallar la carretera durant mitja hora. A continuació els mossos d'esquadra, fins a cinc furgones antidisturbis, van desallotjar la carretera de males maneres (empentes, arrossegades, ...).

La protesta va continuar fins a dos quarts de nou del vespre entorpint el transit i mostrant les pancartes als automobilistes.

La Generalitat vol aprovar definitivament el projecte de desdoblament de la carretera C-31, entre Palamós i Palafrugell. Aquest projecte és totalment desproporcionat en relació a les necessitats de millora de la carretera i innecessari en relació a les necessitats de la gent que la viu i la pateix.

Es tracte d'un projecte equivalent a les rondes de Barcelona, amb la construcció de circuits de rotondes tipus diamant, ponts, talussos, nombrosos carrils de circulació (fins a sumar 8 en algun tram i 35 metres d'amplada), etc... ?s un projecte totalment exagerat en un entorn rural o semirural com és el Baix Empordà.

Darrera d'aquest projecte s'hi amaga un fort augment del front urbanístic tot el llarg de la Carretera que convertirà tota la zona entre Palamós i Palafrugell en un continu urbà. No està prou saturat el territori d'urbanitzacions, cases, pisos, campings, zones industrials, carreteres, ... que a sobre hi volen afegir aquest projecte!

La plataforma de veïns de Mont-ras i Salvem l'Empordà reivindica una millora concensuada de la carretera i apostar clarament pel transport públic entre aquestes poblacions. L'ajuntament de Palafrugell (Entesa, PSC i ERC) vol iniciar converses amb la resta de municipis afectats per tal d'oposar-se a l'actual projecte.

Un cop més l'especulació amenaça de destruir el nostre territori en nom del progrés i el benestar, aturem l'autovia!

Notícia a Salvem l'Empordà

Torna a dalt