Càrrega policial i detenció d'un activista després del míting del PSC a Lleida

La Plataforma Som lo que Sembrem Lleida denuncia la desproporció de l'actuació policial i demana la retirada dels càrrecs del jove detingut.

Avui 31 de maig, davant l'acte electoral organitzat pel PSC al pavelló de Cappont, la plataforma Som Lo Que Sembrem ha realitzat un acció informativa per totes les persones assistents i vianants del barri, en que s'ha volgut donar a conèixer la situació actual de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre transgènics.

S'ha informat sobre la negativa de diferents partits polítics -entre ells el PSC- de no voler ni iniciar el debat parlamentari, avortant així el projecte de llei, el qual havien demanat mitjançant un procés legal més de 106.000 catalans. El PSC, unint-se amb CIU i PP, aconsegueixen majoria parlamentari per evitar que no es duguí a terme el debat sobre els transgènics d'una manera directa i vinculant al parlament de Catalunya.

L'acció s'ha realitzat sense incidents, tot i que la policia ha dut a terme un control constant dels i les membres de la Plataforma que repartien informació fora del recinte de l'acte electoral perquè no se'ls ha permès l'entrada. Després de l'acte, el president Montilla ha abandonat les instal·lacions amb un automòbil i un membre de la plataforma s'hi ha apropat per donar-li una octaveta informativa. En aquell moment, agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana han carregat contra les persones que es trobaven allà presents i han immobilitzat l'activista al terra. Posteriorment aquest ha estat detingut.

Els mossos d'esquadra acusen al jove detingut dels delictes de resistència i desobediència a l'autoritat. El jove ha sortit en llibertat passades les 10 del vespre, després de gairebé 9 hores a la comissaria.

Des de la Plataforma Som lo que sembrem volem denunciar la desproporció de l'actuació policial, que també l'han manifestat diferents vianants i militants del mateix PSC que n'han estat testimonis. També demanem la retirada dels càrrecs del jove detingut . La Plataforma s'està plantejant la possibilitat de presentar denuncies per les diferents agressions de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'esquadra durant la carrega policial.

Som lo que sembrem Lleida

Lleida, 31 de maig de 2009

http://www.suportponent.net/spip.php?article2414

Torna a dalt