La comissió per Palestina de la Plataforma Aturem la Guerra de les comarques girones alerta sobre el component prosionista de la Llibreria de Sefarad, del carrer de la Força de Girona.
La comissió per Palestina ha alertat sobre la relació de la llibreria Sefarad, situada als baixos del Centre Isaac el Cec, gestionat pel Patronat Municipal del Call, amb la difusió del sionisme. La llibreria gironina és un punt d'entrada a la ciutat de propaganda sionista.
L'entitat demana la clarificació de l'oferta cultural del centre i que es desvinculi la divulgació de la cultura i religió jueves d'allò que és propaganda pro-israeliana.
La recent agressió de l'Estat d'Israel contra la població palestina de Gaza ha impulsat a una sèrie d'entitats catalanes a promoure una campanya de boicot. Els i les organitzadores proposen accions pacífiques que forcin l'estat d'Israel a fer marxa enrere en la seva política de discriminació i assetjament a la població dels territoris ocupats. En aquest sentit, la campanya té en compte la tasca de fer pedagogia sobre la diferència entre judaisme i sionisme. La crítica a l'Estat d'Israel és plenament legítima i en cap cas pot ser titllada d'antijueva. En aquest sentit, els i les denunciants consideren que la Llibreria de Sefarad proposa certs equívocs sobre la diferència entre judaisme i Israel. Cal recordar que aquesta llibreria es presenta a si mateixa com un punt especialitzat en cultura i història dels jueus.
En primer terme la botiga conté una secció íntegra dedicada a l'Estat d'Israel, on s'hi compten algunes obres que consititueixen pilars fundacionals del sionisme, com ara "L'estat jueu", de Theodor Herzl. La citada secció compta amb d'altres obres clarament laudatòries de l'actual política d'Israel envers els seus veïns: "En defensa de Israel" (una obra col·lectiva, amb autors com ara Pilar Rahola i Vicenç Villatoro), "Puentes hacia Israel" (de Francisco Andreu Lascorz Arcas) o "El filo de la espada" (de Netanel Lorch). En tots els casos es tracta d'obres amb poc rigor historiogràfic, que neguen les conseqüències negatives que tingué per als i les palestines la fundació d'Israel. Segons denuncia la campanya, aquesta secció no compta amb llibres que ponderin o critiquin les polítiques sionistes. Cal esmentar que en l'actualitat, la producció historiogràfica israeliana que compta amb més reconeixement internacional s'inscriu dins l'anomenada "Nova Història d'Israel"; i es caracteritza per revisar els mites fundacionals de l'Estat. La llibreria tampoc compta amb l'obra de cap historiador/a palestí/na.
Per altra banda, la campanya també denuncia que aquest comerç ofereix als seus clients productes elaborats a l'Estat d'Israel, contra els quals els activistes demanen el boicot. Així, cal esmentar una línia de joies i penjolls amb anagrames d'Israel, punts de llibre, productes de bellesa o fins i tot productes alimentaris.
Girona, 11 de febrer de 2009
Comissió per Palestina
Plataforma Aturem la Guerra de les comarques gironines
Contacte: 699379330 - 615974132
Comentaris
mostreu les vostresintencions a les clares
Potser enlloc de dir-vos comissió per palestina us haurieu de dir directament comissio anti-israel i millor encara comissió anti-jueus i aixi ensenyar les vostres cartes clarament. I de pas proposeu tambe la eliminacio dels jueus catalans. Defenseu palestina o en el fons l'unica cosa que us interessa es l'eliminacio d'israel i després de tot rastre de judaisme....
No en feu un gra massa ...
A veure, la història d'Israel no forma part de la història del judaisme? i posats, no en forma part la del sionisme?. No creieu que quedaria extrany que una llibreria sobre el judaisme no mencionès Israel? ... i en quan a les "joies i penjolls" ... que suggeriu, que es prohibeixin els penjolls amb l'estrella de David? o amb el canelobre dels set braços? suposo que no ... no oi?. I tenieu aquesta lloable cura de separar religió i política en els establiments musulmans?
repulsiu
¿Per què no aneu a una mesquita a veure el pa que s'hi dóna? ja que heu fet l'assignatura "introducció a l'antisemitisme", potser us convindria fer "antisemitisme I" o "antisemitisme II", o potser se us cau la cara de vergonya quan descobriu a qui veritablement li esteu fent el joc.