Els invents de l'SGAE per estafar encara més

D'un temps ençà que l'SGAE (Sociedad General de Autores i Editores de España) està fent autèntics jocs de mans per aconseguir més diners a costa dels consumidors i dels petits autors.

Després de tota una carrera de persecucions més o menys dissimulades a organitzadors de tota mena d'actes, que eren obligats a pagar per reproduïr música (encara que tinguéssin el permís explícit dels autors per fer-ho) amb l'arribada de l'Euro han passat a un sistema molt més radical...

Fer pagar les multes per avançat. Davant la possibilitat de que facis còpies il·legals, pagaràs un tant força elevat per qualsevol dispositiu susceptible de contenir música (cd's i dvd's verges, discs durs, dats...) Encara que sembli una postura surrealista, adoptada per una empresa privada (SGAE) que no està controlada per cap institució té el recolzament pràctic de la justícia:

El dia 2 de gener de 2002, es va fallar en el jutjat de primera instància número 22 de Barcelona, una sentència, que obliga a l'empresa faricant de cd's verges Traxdata a pagar un tant per cent per cada cd fabricat des de 1997! De la mateixa manera hi ha altres empreses similars amb judicis pendents.

Deixant de banda que es puguin o no fer còpies pirates de cd's controlats per aquesta gent, hem de tenir en compte que un cd és un mitjà d'emmagatzematge d'informació molt pràctic (resistent al pas del temps, barat, de dimensions reduïdes, amb gran capacitat...) i que no es pot imposar una sanció a tots els usuaris d'un producte davant de la possibilitat d'infringir una llei (perquè no imposen més impostos als DINA4, per la possibilitat de que es fotocopiin llibres? p. ex.) Hem de justificar el que grabem a casa? la comunitat del soft lliure ha de pagar per grabar els seus productes, que no estan subjectes a les normes de l'SGAE?

La situació actual del mercat musical és la única culpable del gran volum de música pirata, si podem comprar cd's verges a 40 cèntims, perquè un disc pot costar 15 Euros? qui es queda la diferència?

contra aquesta situació s'ha engegat una campanya, aquí hi podeu llegir el manifest (en pdf)

web de la campanya contra aquest nou invent a: sincanon.hispalinux.es

Torna a dalt