Text extret del Gara, podeu trobar la versió en castellà aquÃ.
El polèmic cientÃfic Severino Antinori anuncia l'existència del primer fetus clonat.
'The New Scientist' informa que una dona està embarassada de vuit setmanes del primer clon humà .
En mig d'una creixent polèmica sobre els lÃmits de l'experimentació cientÃfica, l'investigador Severino Antinori ha donat a coneixer avui als Emirats Ã?rabs que una dona embarassada de vuit setmanes porta al seu ventre el primer clon humà .
GARA
ABU DHABI.- La noticia sobre la primera clonació coneguda d'un fetus humà ha estat difosa per la revista cientÃfica 'The News Scientist' a través de la seva edició electrònica.
D'acord a la somera informació difosa per aquesta publicació, el polèmic cientÃfic Severino Antinori ha anunciat avui als Emirats Ã?rabs Units hi ha una dona embarassada de vuit setmanes que porta al seu ventre el primer clon humà .
"Una dona entre milers de parelles infèrtils del programa està embarassada de vuit setmanes", va senyalar Antinori, de 56 anys, un dels dos controvertits especialistes en fertilitat involucrats en aquest programa.
El col·lega d'Antinori, Panos Zavos, de l'Institut de AndrologÃa d'Amèrica a Lexington, Kentucky, ja havia anunciat que planejava clonar un bebè a finals de 2001.
Antinori es va negar a revelar la nacionalitat de la dona o la seva situació actual durant la reunió, segons el diari local 'Gulf News', encara que va senyar que prop de 5.000 parelles participen en el programa.
Si es confirma, aquest embarà s, causarà un gran enrenou, donat que molts països han prohibit la clonació amb finalitats reproductores i la major part dels cientÃfics han advertit sobre el gran risc que suposa, per la possibilitat que hi hagi molts defectes de naixement i altes probabilitats d'abortament. A més, aquesta tecnologia es molt criticada des de molts à mbits per qüestions morals.
Richard Gardner, expert en desenvolupament prematur de l'embrió en mamÃfers, que també forma part del grup de treball de la Royal Society brità nica sobre clonació terapèutica, va senyalar a 'The New Scientist' que aquest tipus d'embaras podria ser "molt irresponsable donat l'actual grau de coneixements, sense tenir en compte qüestions ètiques".
Antinori, en canvi, assegura ser capaç de monitoritzar l'estat de l'embrió per reduir el grau d'anormalitats, però Gardner va descartar que això sigui possible. "No hi ha forma de fer-ho, només pots controlar canvis drà stics en els cromosomes o en el número de cromosomes", però poden haver-hi petits defectes genètics y problemes amb la impronta, que només estan relacionats amb les malformacions, sinó també amb certes formes de cà ncer.
Dures crÃtiques a la "arrogant actitud" de Antinori
Donald Bruce, del projecte de Ciència, Religió i Tecnologia de l'església d'Escòcia, va destacar que "Antinori està fent experiments sobre persones, jugant amb la seva vulnerabilitat". "La seva arrogant actitud envers la importà ncia d'experiments amb clonació i els riscos que implica el converteixen en l'oposat a un cientÃfic responsable", va afegir.
Per la seva part, l'editor del Butlletà d'�tica Mèdica brità nic, Richard Nicholson, també citat per la revista, va fer recalcar que l'anunci d'aquest embaràs reforça la necessitat d'una legislació internacional per prohibir la clonació amb finalitats reproductores..
Encara que aquesta prà ctica està prohibida en alguns països, com Gran Bretanya, continua essent legal en molts altres, com estats units, on el Senat està actualment debatent la legislació.
"Necessitem una llei internacional pera impedir que dissidents com Antinori facin quelcom que la gran majoria del públic i els cientÃfics responsables critiquen", va declarar Nicholson.
Durant el 1994, Antinori va saltar a la fama quan va implantar un òvul fertilitzat en l'úter d'una dona de 63 anys d'edat.
Comentaris recents
fa 13 anys 42 setmanes
fa 13 anys 43 setmanes
fa 13 anys 43 setmanes
fa 13 anys 44 setmanes
fa 13 anys 45 setmanes
fa 13 anys 46 setmanes
fa 13 anys 50 setmanes
fa 13 anys 50 setmanes
fa 13 anys 50 setmanes
fa 13 anys 50 setmanes