Febrer, més detencions a Girona

A Girona, l'estat policial, amb la seva autoritat, des de ja fa temps està criminalitzant a individus pel fet d'oposar-se, mobilitzar-se o atacar la seva apreciada democràcia. Tot un seguit d'actuacions policials que han fet que persones de moviments socials o individus s'hagin d'enfrontar a multes o judicis que poc a poc van agafant un format de gran organització pels lligams que l'autoritat crea i pel que els mitjans de comunicació informen, amb el seu habitual sensacionalisme.

El passat 9 de Febrer es va tornar a sortir al carrer per l'absolució de la Núria, fet que inclou la llibertat, llibertat de totes les persones preses i animals, en contra de tota explotació i dominació.En el transcurs de la manifestació, l'autoritat uniformada, res més que la nova generació de protectors del capital, va fer presència vigilant que les seves institucions no fossin atacades, controlant i examinant els passos de les persones concentrades. Una manifestació,tranquil·la i moguda el mateix temps, sense ni un detingut.

Però la policia es va activar amb rapidesa, aquella mateixa matinada, a les 4h., furgons i cotxe de mossos es van dirigir a la busca i captura d'una persona, primer a casa els seus pares i llavors on ell viu, el seu premeditat pla no va funcionar. Però aprofitant el desplegament van tenir l'ocasió de detenir a una altre que assabentat del que estava passant va anar a veure que passava.

Total, que d'amagats en una situació d'impunitat i vulneració perquè ningú es pogués assabentar de les seves intencions, va acabar la nit amb un detingut a l'espera de judici i una altre persona citada a judici per insults, la qual ha de pagar 60 euros de multa.

Desprès d'uns dies d'angoixa, la primera persona que varen anar a buscar, es va presentar amb el seu advocat a la comissaria, on el van retenir durant tot el dia, per a mitja tarda passar a declara davant de jutge i llavors va acabar amb llibertat. Tot el desplegament era degut a l'acusació d'amenaces greus a l'autoritat, el dia de la manifestació. Avui dia 28 s'ha d'enfrontar a un judici en el qual la fiscalia li demana un any de presó.

Un febrer mogut, perquè amb tot això s'ha obert una investigació per part dels mossos d'esquadra, que continuant amb la seva línia, es parla d'un grup d'anarquistes radicals. Amb aquesta investigació va citar a dues persones a declarar el passat dia 26 de Febrer, sense cap acusació en concret, només sota indicis i possibles sospitoses de tota una sèrie d'iniciatives i accions en contra l'ordre establert.

Arma de foc nº 10

Torna a dalt