Alliberament dels membres del col·lectiu "No a la MAT" detinguts a París

Transcrivim, pel seu interès, el comunicat del col·lectiu: "Segons ens acaben de comunicar, els membres de la plataforma No a la MAT desplaçats a Paris que havien estat detinguts il·legalment per la policia francesa, en el que no dubtem a qualificar com atemptat a la llibertat d'expressió, han estat finalment alliberats possiblement gràcies a la intervenció dels nostres advocats del Col·lectiu RONDA i a l'interès mostrat pels mitjans de comunicació.

De totes maneres se'ls ha prohibit acostar-se a l'Elisi i fer cap mena d'acte públic amb l'amenaça de ser conduïts novament a comissaria. Lamentem que una actuació desorbitada de la policia hagi impedit els nostres companys expressar públicament la nostra postura.

Recordem que una de les finalitats d'aquesta acció a Paris era denunciar les pressions que sobre els participants a la cimera i sobre el mediador europeu Mario Monti s'han efectuat en els darrers dies tant per les filtracions d'origen desconegut que el diari CINCO DIAS ha publicat com per les declaracions efectuades pel Ministerio en veu del Sr. Ignasi Nieto, donant en entendre que el traçat definitiu estava ja consensuat i que la construcció de la interconnexió era imminent. Caldrà ser amatents a les informacions de la cimera per saber en quina situació real es troba el projecte de la MAT (veure comunicat d'ahir).


Girona, 10 de gener de 2008.
PLATAFORMA NO A LA MAT
Més informació: 653732716 Pasqual Aguilar (portaveu) desplaçat a Paris.
666540175 Xavier Llorente (portaveu) des de Catalunya.
Foto:Plataforma No a la MAT (agafant el tren cap a Paris)

 

Torna a dalt