Presentació del manifest de suport a la jove Núria Pórtulas

Rubianes, Portet, Presas i Terricabras signen per la llibertat de Pórtulas

Jesús Rodríguez
/redaccioARROBAsetmanaridirecta.info/ ­

Quan es compleixen seixanta-cinc dies des de l’empresonament de Núria Pórtulas, les assemblees de suport a Girona, Barcelona, Vic i Lleida mantenen les seves concentracions davant les seus d’Iniciativa per Catalunya tots els dimecres a les 19.30 h. Aquesta setmana però, s’hi afegirà la presentació d’un ampli manifest d’escriptors, artistes, intelectuals i personalitats públiques. L’acte de lectura i difusió es farà el dimecres 11 d’abril al local Brindem Brindola, al carrer Riera Alta 4 del barri del Raval. Comptarà amb la presència de Josep Maria Terricabras, Oleguer Presas i Matthew Tree, que en nom de tots els signants hi faran acte de presència. Al seu costat intervindran Miquel Pórtulas i Benet Salellas, germà i advocat, respectivament, de la jove de Sarrià de Ter.

El manifest on es demana la llibertat de la Núria i s’exigeix l’assumpció de responsabilitats polítiques a la Conselleria d’Interior, ja ha estat signat entre d’altres, per Quimi Portet, Manu Chao, Pepe Rubianes, Joan Reig, Titot, Víctor Aleixandre, Guillem Terribas, Carlos Taibo, Fermín Muguruza, Vicent Partal, Arcadi Oliveras, Joel Joan, August Gil Matamala, Feliu Ventura, Ventura Pons, Ramon Piqué, Miquel Gil i Eva Fernàndez. També es convocarà a la manifestació que el proper dissabte 14 d’abril recorrerà la ciutat de Girona.

Secret de sumari

La causa judicial instruïda pel jutge de l’Audiència Nacional espanyola Juan del Olmo segueix sota secret de sumari, segons resolució dictada el passat 2 d’abril. Tot i que el magistrat va demanar als Mossos d’Esquadra l’entrega urgent de les noves diligències d’investigació, no consta que des del Departament d’Interior de la Generalitat se n’hagi fet entrega. Els ordinadors requisats no han estat retornats a la família, que tot i demanar-ho, tampoc no ha estat rebuda pel conseller Saura.

portada44.jpg

 

Torna a dalt