L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès demana la llibertat de Núria Pòrtulas

Ahir al vespre va ser aprovada per unanimitat, a l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, una moció que demana la llibertat de la jove de Sarrià de Ter Núria Pòrtulas. La moció, que havia estat presentada per la Candidatura d'Unitat Popular, va ser àmpliament esmenada pels grups municipals del PSC i CIU. ERC va ser l'únic partit que va donar suport a la moció tal com havia estat presentada.  

Tot i que Otger Amatller va insistir en denunciar l'actuació dels Mossos d'Esquadra, la legislació antiterrorista i el paper de l'Audiència Nacional espanyola, finalment la CUP va acceptar les esmenes per tal de fer prevaldre la petició de llibertat per la jove de Sarrià de Ter. Finalment, i per sorpresa, el regidor del PP va anunciat el vot favorable del seu grup a la moció esmenada. 

Les esmenes del grups majoritaris del plenari varen eliminar completament la part expositiva, i la part resolutiva va quedar d'aquesta manera:

1. DEMANAR la posada en llibertat PROVISIONAL immediata de Núria Pòrtulas.

2. Expressar el suport de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès a la Núria Pòrtulas i la seva família.

3. Expressar la preocupació generada per la falta d'informació que ha tingut la família i per la situació d'aïllament en què ha viscut la Núria els primers dies de la seva detenció.

4. Fer arribar la moció al Ministeri de Justícia, Ministeri de l'Interior, a la Fiscalia General de l'Estat, a l'Audiència Nacional, a la conselleria d'Interior, a la família Pòrtulas Oliveras i a l'advocat de la Núria Pòrtulas.

Torna a dalt