Comunicats de suport a la Nuri

Per firmar per la llibertat de la Núria:
www.elsud.org/nuri

A continuació reproduïm dos comunicats de suport a la Nuri.

El primer és de l'Associació de Naturalistes de Girona i el segon d'Alerta Solidària; organització antirepressiva de l’esquerra independentista.Des de l'ANG ens sumem al clam per la llibertat de la Núria Pòrtulas

Des de l'Associació de Naturalistes de Girona volem manifestar el nostre més enèrgic rebuig a la detenció de Núria Pòrtulas. Aquesta acció ens sembla totalment desproporcionada i faltada de proves. La Núria més enllà de les seves legitimes idees polítiques és una persona estimada i respectada dins els moviments socials gironins i amb fort compromís de solidaritat cap els altres, com demostren les mobilitzacions de suport d'aquest darrers dies. Exigim, conèixer la situació de la Núria i demanem la seva llibertat i l'esclariment de les raons per les que s'ha optat per aquesta mesura de repressió que entenem indiscriminada. Accions com aquesta demostren que legislacions com la "llei antiterrorista", més enllà del ús que si li vol donar acaben posant en qüestió la democràcia i sent instrument de la persecució dels més febles (com en el cas de l'escamot Dixan), la dissidència i d'aquells que legítimament creuen que un altre món és possible.Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’esquerra independentista, vol denunciar públicament l’aplicació de la legislació antiterrorista contra la veïna de Sarrià de Ter (el Gironès), Núria Pòrtulas. Aquesta noia, militant anarquista, fou detinguda per agents dels Mossos d’Esquadra la matinada del dia 7 i posteriorment conduïda a dependències policials de Barcelona. Tot i l’opacitat de la informació sobre el seu estat i les condicions de la detenció –habituals en aplicació de la legislació antiterrorista espanyola– se sap que, aquí, els Mossos han tornat a complir ordres del jutjat d’instrucció de l'Audiència Nacional. Com és habitual en aquestes circumstàncies, es sotmet la detinguda a la incomunicació i no es permet l’assistència, en primera instància, del lletrat de confiança.

En aquest cas, a més, s’han produït escorcolls per part del mateix cos policial a l’immoble okupat on residia la Núria i a casa dels seus pares, també a Sarrià. Aquestes pràctiques són pròpies d’un Estat que no garanteix la pressumpció d’innocència. A més s’ha sotmès el seu entorn a l’aleatorietat d’un cop policial desproporcionat, generant una situació de màxim estrès per a amics i familiars.
La conselleria d’interior, ara controlada per Joan Saura, demostra d’aquesta manera que no han pretès mai modificar ni atenuar els procediments jurídics i les actuacions policials que vulneren els drets fonamentals.

Davant de la situació, a l’espera de més informacions, Alerta Solidària fa una crida a l’Esquerra Independentista i a la societat catalana en el seu conjunt a mostrar la seva solidaritat amb la detinguda i el rebuig frontal a la Legislació Antiterrorista.

Alerta Solidària, 8 de febrer del 2007

Donen suport les organitzacions de l’esquerra independentista de la ciutat de Girona (CUP, Maulets, SEPC, Casal Independentista el Forn)


Torna a dalt