El manifest de la marxa per la cultura de Pau 2005 és el mateix que el de l'any 2004. Fem la Marxa per demanar a les institucions públiques, partits polítics, col?lectius econòmics i socials que prenguin compromisos concrets i amb garanties per tal que:
1. L'Estatut de Catalunya, les Constitucions Espanyola i Europea i altres Cartes Magnes... recullin el rebuig a la guerra com a mitjà per resoldre els conflictes i apostin per impulsar noves formes Civils i No violentes d'intervenció i seguretat.
2. Els governs (locals, autonòmics, federals, nacionals...) impulsin polítiques actives en el foment de la Cultura de Pau i dediquin com a mínim un 1% dels pressupostos públics a favor de projectes i iniciatives de cooperació, solidaritat i cultura de pau: un 0,7% per a Solidaritat i Cooperació al desenvolupament sostenible i un 0,3% per a la Cultura de Pau i Resolució No violenta dels conflictes.
3. Els governs dels estats dediquin, com a mínim, el cost d'un dia de la despesa militar -a Espanya uns 40 milions d'euros- per a finançar:
Enguany fem la marxa en col?laboració amb els amics que estan marcant el Camí dels Països Catalans, un camí que vol fer conèixer la terra, la història, la gent i els costums dels nostres països com a pas fonamental per fer arrels i per estimar-los. S'està en procés de dissenyar i implantar un recorregut senyalitzat, permanent i amb allotjaments, pel paisatge,la cultura, la història i l'esperit de la nostra terra, que recorri els principals punts d'interès de tots els Països Catalans, cercant la participació de les entitats i persones interessades de cada comarca i illa.
A la tarda, en l'acta públic de cada municipi, presentarem el Camí i llegirem i convidarem a signar el manifest a la gent i als Ajuntaments de noves poblacions, tot coneixent les terres i la seva història: Olot (Garrotxa: paissatge, tradicions, història, volcans,...) - San Joan de les Abadesses (monestir, Guifré...) - Ripoll (Ripollès: monestir, bressol de Catalunya,...) - Berga (Berguedà: ermita del Pedret, santuari Queralt, granja del ruc català, pi de les 3 branques, el Cadí,...) - Puigcerdà (Baixa Cerdanya, frontera d'estats, paisatge,...). Veure tot el recorregut detallat, els allotjaments i els horaris de transport públic.
Reserva't alguns dies del 23 de juliol al 7 d'agost
Cada dia farem un màxim de 15 quilòmetres per camins i senders. L'itinerari es podrà consultar a les webs corresponents:
Per inscriure-us cal telefonar al 938 44 45 53 Núria, Mariona o Lluís al Pas, amics del Camí o escriure a pas(arroba)germanies.org
Es preveu un àpat entaulat al dia (optatiu), preus d'allotjaments i de transport molt baixos, visites culturals (prepararem una petita guia) i contacte amb la gent i institucions dels llocs per convidar-los al projecte del Camí i al signar el manifest per la Cultura de la Pau. Comptem amb la presència i guiatge dels Amics del Camí de la zona.
Podeu venir tots o alguns dies de la marxa. Convideu amics, companys i familiars. Apte per a totes les edats.
Us hi esperem!!
Entitats convocants i de suport a la Marxa 2005 (a data 1 de juliol 2005):
- (Iniciativa de) Nova - Forces de Pau Noviolentes
- Acció dels cristians per l'abolició de la tortura - ACAT
- Fundació Pau i Solidaritat de CCOO de Catalunya
- Plataforma per l'abolició del deute extern i Coordinadora un altre Món és possible de Sabadell
- Pastoral juvenil Vedruna de Catalunya
- Plataforma Garraf per la Pau
- Plataforma per la pau i la noviolència de l'Alcoià i el Comtat
- Minyons Escoltes Guies Sant Jordi de Catalunya
- Coordinadora d'ONG Solidàries de les Comarques Gironines i l'Alt Maresme
Alguns fruits de la Marxa del 2004:
Diversos ajuntaments catalans per on va passar la marxa - entre ells Reus, Cambrils, Arbúcies, Mollet - han dedicat una part dels seus pressupostos a donar suport a projectes que aposten per la Cultura de Pau.
L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya ha obert, per primer cop, una convocatòria, dotada amb 1.100.000 '? per a projectes de Construcció de Pau a realitzar en l'àmbit de la prevenció i gestió de conflictes violents i/o armats i la rehabilitació i reconciliació post-bèl?lica. L'Ajuntament de Barcelona està preparant pel 2006 una convocatòria semblant.
Esperem que en el nou Estatut de Catalunya i la Ley de Formento de la Paz i la Ley Orgànica de Defensa Nacional espanyoles també recullin les esmenes i suggeriments que els hi hem presentat.
Per més informació de la Marxa 2004 i per descarregar la Revista de la Marxa: http://marxapau.pangea.org/index04.htm
Més informació de la Marxa 2005:
http://marxapau.pangea.org/05/
Comentaris recents
fa 13 anys 42 setmanes
fa 13 anys 43 setmanes
fa 13 anys 43 setmanes
fa 13 anys 43 setmanes
fa 13 anys 45 setmanes
fa 13 anys 45 setmanes
fa 13 anys 50 setmanes
fa 13 anys 50 setmanes
fa 13 anys 50 setmanes
fa 13 anys 50 setmanes