Perill! La C-31 amenaça també per l'Alt Empordà

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat té sobre la taula el projecte de millora general i condicionament de la carretera C-31 entre Verges i Torroella de Fluvià. El cert, però, és que es tracta d'un nou traçat ja que dels 18 km. tan sols el 8% transcórrer pel traç actual.

Aquest projecte és totalment desmesurat ja que travessa una de les planes més fèrtils de l'Empordà, un dels espais d'alt valor agrícola que quedarà protegit pel futur Pla Director de l'Empordà. El projecte pretén desfigurar un parcel·lari agrícola que dibuixa el territori i li dóna un dels seus trets identitaris més significatius, encara s'hi poden endevinar les traces de les primeres parcel·lacions, d'origen romà. La nova carretera passa per damunt de tot plegat sense cap contemplació. Així com de tota la xarxa de camins existents entre els pobles.

El disseny de la nova carretera és digne de la màxima arrogància enginyeril. Ni el desdoblament de la carretera entre Roses i Figueres, amb unes intensitats de trànsit molt més elevades, no han fet nusos amb rotondes a diferents nivells. Tindrà un impacte paisatgístic absolutament lamentable i perjudicarà greument el turisme i la qualitat de vida de la zona.

Els companys de Salvem l'Empordà estant fent una crida a presentar alegacions amb un escrit ja preparat que el pots descarregar aquí o altres i envia'l a IAEDEN o directament a la Direcció General de Carreteres.

Recordem que la C-31 també amenaça el territori al seu pas per Palamós, Mont-Ras i Palafrugell aquest cop ja directament amb una autovia.


No al projecte de C31 entre Verges i Torroella de Fluvià

www.salvem-emporda.org

Torna a dalt