Un tribunal suspèn la pena de mort de Mumia Abu Jamal

Crònica EUA.- Un tribunal suspèn la pena de mort de Mumia Abu Jamal, emblema de la lluita contra la pena de mort.

El periodista, membre de les Panteres Negres, va ser condemnat a mort el 1982 per la mort d'un policia.

El jutge federal William Jones ha suspès la pena de mort per al periodista afroamericà Mumia Abu Jamal, de 47 anys, membre del grup Panteres Negres, condemnat al 1982 per la mort d'un policia a Filadèlfia.

Jones ha mantingut la culpabilitat de l'acusat, però ha considerat que va haver irregularitats en la formació del jurat i en la instrucció, que invaliden la sentència a mort, però no són suficients com per repetir el judici com pretenien els advocats de Mumia Abu Jamal.

La fiscalia decidirà ara si sol·licita la formació d'un nou jurat per demanar de nou la sentència de mort, o si permet que Mumia Abu Jamal compleixi una cadena perpètua. Per la seva part, la vidua del policia assassinat al 1981 ha manifestat estar "disgustada" per la decisió del jutge, al que va qualificar de "malalt" i "recargolat".

Així mateix, membres del grup de suport Free Mumia de Filadèlfia van declarar a Europa Press que "no estan satisfets" amb la decisió del jutge, "lluitem per l'alliberament de Mumia", van afegir.

Font: indymedia.org

Torna a dalt