L'Autònoma insubmisa a la LOU

Aquest matí el Claustre General de la Universitat

Autònoma de Barcelona ha aprovat una resolució presentada per les assemblees d'estudiants en què se sumava a la campanya iniciada per la Universitat de Girona declarant-se insubmisa a Llei Orgànica d'Universitats si aquesta és aprovada finalment.

La Plataforma d'Assemblees de la Universitat de Girona vol expressar la seva màxima satisfacció pel que entenem com una de les primeres respostes a la crida enegegada a proposta nostra pel Claustre de la UdG, que tenim la seguretat que s'extendrà arreu de l'Estat. I, com és obvi, felicitar les companyes i companys de l'Autònoma per la feina feta.

Tot i això hem de denunciar el poc talant democràtic de l'equip de govern de la UdG, i en concret del Rector Nadal, que no només no ha posat cap esforç per dur a terme la crida sinó que, ben al contrari, ha fet campanya activa contra la insubmissió. Aquest fet posa en dubte la lleialtat institucional que tantes vegades el Rector ha gosat demanar a les assemblees. ?s difícil de creure que el Rector s'oposa a la LOU quan li falta temps per aplicar el seu esperit ignorant deliberadament allò que el Claustre recordem-ho, el Claustre a qui deu el càrrec- ha resolt.

La lluita contra la LOU continuarà amb la mateixa fermesa encara que el Govern del PP i els seus còmplices de CC i CiU segueixin enrocats en la postura d'aprovar-la contra un rebuig unànime. I dins d'aquesta lluita hi figura de manera destacada la campanya per la insubmissió. Al costat de l'exigència que l'Equip de Govern de la UdG apliqui la resolució del Claustre, les assemblees d'estudiants volem fer palès que, com hem fet fins ara, continuarem extenent la crida aprovada pel Claustre el 21 de novembre passat.

La lluita contra la LOU tot just acaba de començar i no acabarà fins a derogar-la.

Plataforma d'Assemblees de Facultat i Escola de la UdG / Consell d'estudiants de la UdG

Girona, 18 de desembre del 2001.

Torna a dalt