Llei que permetria atacar militarment al Tribunal Penal Internacional

El partit que governa als EUA pretén impulsar una llei que permetria atacar militarment el Tribunal Penal Internacional si aquest s'atrevís a jutjar crims de guerra comesos per tropes nord-americanes.

En els últims mesos de la legislatura del demòcrata Bill Clinton, els EUA van pressionar per tal que un gran nombre de països acceptessin el fet que el Tribunal Penal Internacional (TPI), creat per Washington per a intervenir a Iugoslavia (inculpant només al bàndol serbi) no pogués processar a soldats ianquis que cometessin crims de guerra, cosa en la qual els militars dels EUA són consumats experts (veure El País del 02-07-00).

Tot i aquesta burla al dret internacional, els nostres mitjans de comunicació van parlar d'un "gran avanç de la justícia internacional". Però no contents amb això, els nous líders nord-americans amb George Bush al capdavant, pretenen deixar-ho tot lligat i ben lligat i donar cobertura al bombardeig i invasió del TPI ("Llei d'invasió de la Haia", l'anomenen), per si la criatura es rebel·la en contra del seu creador (veure El País, 17-08-01, pàg. 3).

Evidentment, la notícia no va ser comentada por la munió de periodistas pro-americans que lloen en els nostres "media" les excel·lències democràtiques de l'Oncle Sam.

Extret de la pàgina del "Ateneo Libertario Gregorio Baticón" (29/08/01)

Torna a dalt