Fragment d'una entrevista a una assembleària al Punt Diari

Reproduïm un fragment de l'entrevista feta a una estudiant assembleària de la UdG.

PuntDiari- La gran aportació del moviment assembleari?

Assem- «Hem intentat posar fi a la incomunicació brutal que hi havia entre els estudiants i els seus representants en l'època en què EdG dirigia el consell d'estudiants.»

P.D.- Al principi us van acusar de portar el consell d'estudiants al caos. Era inexperiència?

A.- «En part, sí, però sobretot va haver-hi una política del rectorat per desacreditar-nos i bloquejar-nos automàticament.»

P.D.- El mètode assembleari allarga els procediments?

A.- «Les assemblees sempre hem reclamat un alentiment de certs processos, perquè volem que hi hagi una discussió real sobre els temes. Per això al claustre ens hem negat a votar determinats punts, perquè les assemblees no s'havien pogut definir abans sobre aquestes qüestions.»

P.D.- Heu demostrat l'efectivitat del mètode?

A.- «Ja estava demostrada: a la UAB els assemblearis fa molts anys que hi són. I aquí vam guanyar en l'últim claustre una cosa històrica: la proposta d'insubmissió a la LOU.»

P.D.- Una valoració?

A.- «Arreu hi ha un descontentament molt gran contra la LOU i el claustre es va adonar que, igual que la LOU és una agressió molt important, en conseqüència la universitat ha de reaccionar d'una manera important.»

P.D.- La campanya contra la LOU us ha donat més força moral?

A.- «Potser sí. Nosaltres fa molts anys que lluitem en defensa de la universitat pública, i probablement el tema de la LOU ha servit per treure a la llum lluites que ja existien, ja que l'enemic s'ha fet més evident. Tot i que la LOU, que és una llei realment dolenta, no ho és molt més que l'Informe Bricall.»

P.D.- Nadal és un rector pròxim als estudiants?

A.- «Aquesta no és una imatge real. El rector ha fet declaracions a la premsa contra les assemblees, i les assemblees són, i així ho han remarcat les eleccions al claustre que nosaltres no compartim, encara que hi participem , l'opció amb què els estudiants se senten més ben representants en aquesta universitat. La seva política ens sembla absolutament nefasta per als estudiants i per a la universitat pública.»

P.D.- Quina actitud prendreu en les pròximes eleccions a rector?

A.- «Qualsevol candidat que esperi tenir el vot de les assemblees, ha de posar-se al capdavant de totes les mobilitzacions contra la LOU, que és la nostra prioritat. I també ha de venir a negociar amb nosaltres el seu programa. Així de clar.»

Font: Punt Diari del 12-12-2001

Torna a dalt