12 d'Octubre contra la hispanitat

Pau entre Pobles, Guerra a l'Imperialisme

L'any 1492 la Monarquia Hispànica inicià la "Conquista" del continent Americà. La combinació del fanatisme religiós, del militarisme i de les malalties van contribuir a liquidar els sistemes d'organització social, cultural i econòmic de les nacions ameríndies. L'extermini, la submissió i l'aculturació són les diferents fases del genocidi històric sofert pels amerindis.

I, malgrat el vernís democràtic, cada 12 d'octubre l'Estat espanyol venera l'essència històrica del passat imperial, enalteix la segregació racial amb el "Día de la Raza" i
s'envaneix amb la secular imposició de l'espanyol damunt de quítxues, nahuatls, bascos i catalans...

La significació del 12 d'octubre és obertament espanyolista i reaccionària i per tant serveix als interessos de les institucions d'un Estat que ja fa temps que només es belluga a cops de sabre o de legislació antiterrorista.

Cada 12 d'octubre, la Guàrdia Civil, la Monarquia, la Real Academia de la Lengua i el capital fiancer espanyol (BSCH, BBVA, Telefónica, Iberia...) celebren un anacronisme, que els serveix per emmirallar-se davant del totpoderós capitalisme global controlat per l'imperi nordamericà.

Els catalans i les catalanes no tenim res a celebrar. El 12 d'octubre és la festa dels nostres botxins que ens ocuparen militarment, ens reclogueren en provínicies i autonomies regionals tot imposant-nos l'espanyol igual que ho feren amb el pobles amerindis.

Ara que els ianquis fan el paper de botxins, de guerrers i d'inquisidors ens remetem a la penosa experiència de la hispanitat i volem reafirmar el compromís del jovent català per agermanar les lluites dels pobles, dels treballadors i les dones oprimides. Plegats i plegades capgirarem la baràbrie de guerra i destrució que ens envolta i edificarem una nova societat d'homes i dones lliures en una terra lliure.

El combat Maulet continua!

Països Catalans, 12 d'octubre del 2001

"Hi ha gent a qui no agrada que es parli, s'escrigui o es pensi en català.

?s la mateixa gent a qui no agrada que es parli, s'escrigui o es pensi"

Actes a Girona:

12h Mercat independentista

14h Botifarrada popular a 600 ptes tiquet anticipat a Casals i Ateneus

16h Xerrada contra les agressions imperialistes

18h Timbalers

19h Acte Polític

Tot a la Plaça Catalunya

Torna a dalt