Nou tall sense alternatives a una via verda

Cada dia és més difícil moure's en bicicleta a les rodalies de la gran Girona.

    Des de finals del mes d'agost s'ha tallat el camí que uneix Fontajau i Sant Gregori a l'altura de l'AP-7 per obres que suposem són dutes a terme per ACESA a fi d'ampliar o condicionar aquesta carretera de peatge.
    El tall al camí ciclista és curt però impossibilita l'accés per sota l'autopista i no hi ha cap avís previ ni cap pas alternatiu adaptat. L'única alternativa a seguir el camí és buscar alguna carretera cap a la GI-531 per superar l'AP-7 pel pont elevat que hi ha; aquesta és una via on el trànsit és dens i el voral molt estret, cosa que posa en perill la circulació i, sobretot, al ciclista.
    Però això no seria cap problema si hi hagués un pas alternatiu proper que evités els cotxes i les motocicletes o si, almenys, la via ciclista principal estigués en bones condicions d'ús. Des de fa mesos és troba tallada per obres (modernització del tub que porta aigua des del Pasteral a les grans metròpolis), tot i que també s'han de creuar diferents vegades la perillosa "carretera de la vergonya" (N-141), hi ha passos alternatius senyalitzats.
    Esperem que ambdós carrils bici siguin completament utilitzables ben aviat i tornin a ser una alternativa al cotxe i al model de mobilitat imperant.

Torna a dalt