Ni judicis ni Constitució espanyola! Concentració de suport davant l'audiència de Girona!

19/11/2009 - 00:30
Etc/GMT+1

Alerta Solidària i Maulets Girona convoquen concentració de suport als encausats. Dimarts, 24 de novembre, 12 hores, davant l'Audiència Provincial de Girona.

Maulets Garrotxa repetirà l'acte contra la Constitució Espanyola que provocà la resposta repressiva dels Mossos d'Esquadra, exactament 11 anys després: el proper 5 de desembre.

11 anys després... 2 ex - maulets a judici per denunciar la Constitució Espanyola!

El dissabte 5 de desembre de 1998, unes hores després de haver realitzat una xerrada de Maulets contra la Constitució Espanyola a Olot, dos dels oradors, juntament amb un assistent a l'acte van ser interceptats pels Mossos d'Esquadra a la carretera a la sortida de la població.

En el transcurs de la identificació d'aquestes persones els Mossos d'Esquadra, els comandaments dels quals anaven vestits de paisà, van escorcollar els dos vehicles i els seus ocupants, tots i totes ells joves independentistes. Els i les joves interceptats van demanar explicacions pel desmesurat desplegament de Mossos (si van arribar a concentrar al lloc dels fets almenys cinc vehicles policials) i van sol·licitar la identificació (número de placa) dels seus comandaments. A causa del procedir barroer amb què la policia estava realitzant els registres, una de les persones escorcollades va filmar els esdeveniments en vídeo, moment en el qual el sergent i el caporal dels Mossos van procedit a confiscar la càmera i a ordenar la detenció de tres dels deu ocupants dels vehicles.

Les persones encausades, dues de les quals aleshores eren militants de maulets, i una tercera persona que és un reconegut simpatitzant de l'esquerra independentista, que havien participat en l'acte anticonstitucional, van ser emmanillats i traslladats a les dependències policials d'Olot on se'ls va comunicat que havien estat detinguts sota l'acusació d'"Atemptat, resistència a l'autoritat i agressions greus". Paradoxalment, els detinguts van ser els únics que van haver de ser atesos de diferents lesions l'Hospital Sant Jaume d'Olot.

L'endemà, diumenge, els tres detinguts, després de negar-se a prestar declaració davant dels policies van ser posats en llibertat sense passar a disposició judicial, tot i que se'ls mantingueren els càrrecs. La policia no va retornar, la càmera de vídeo fins al cap de molts mesos. I La cinta on es va enregistrar el tracte rebut va ser manipulada de tal manera que totes les imatges dels fets foren degudament esborrades per la policia autonòmica.

A més, aquests foren els primers militants independentistes detinguts per la policia autonòmica que per aquelles dates acabava d'iniciar el desplegament per la comarca i pel Principat de Catalunya. Amb tot, amb aquesta detenció ja van deixar entreveure quin seria el seu grau de compromís amb la constitució espanyola i amb l'estat espanyol i amb quin grau de bel·ligerància atacarien (usant falsedat documental arguments subjectius i manipulació de proves com és el cas) a tots aquells sectors socials i politics, com maulets que qüestionin la legalitat vigent del règim actual.

Ara, onze anys després d'aquells fets assistirem novament a un judici polític, en aquest cas, per denunciar el caràcter antidemocràtic d'una Constitució, l'Espanyola, que com hem vist amb el cas dels Referèndums, no solsament ens nega el dret a l'autodeterminació, sinó que a més, prohibeix que els Ajuntaments i els diferents Parlaments preguntin a la ciutadania i amenaça amb l'ús de les armes aquells que gosin desobeir.

Davant d'aquest fet, doncs, des de Maulets la Garrotxa i volem remarcar:

* Que la Constitució Espanyola és una eina d'opressió que fou forjada sota la influència de les forces armades, les quals imposaren un seguit de punts com són: la forma d'Estat monàrquic, el sistema capitalista, la manca de llibertat d'opinió i d'expressió, la negació del dret d'autodeterminació pacífica dels pobles oprimits de l'Estat, així com la carència absoluta de llibertats nacionals pel nostre poble.

* Que no pot ser democràtica una Constitució que conserva la figura anacrònica de la monarquia.

* Que el jovent dels territoris catalans sota domini espanyol no tenim cap altra sortida que combatre aquesta Constitució, jou de pobles i eina d'opressió, perquè el seu estat ni és social, ni és democràtic ni és dret.

* Que malgrat la repressió, el jovent independentista continuarem treballant, organitzant-nos i lluitant per l'alliberament nacional i social dels Països Catalans.

Alhora des de Maulets i Alerta Solidària volem mostrar tot el nostre suport i la nostra solidaritat amb les persones represaliades, així com també convocar a la concentració que tindrà lloc a Girona el proper dimarts 24 de Novembre a les 12:00 h davant l'Audiència Provincial.

Contra la Constitució...seguem cadenes!

 

Països Catalans, 17/11/2009

 

Torna a dalt