Taller d'autodefensa per a dones.

28/11/2009 - 10:00
28/11/2009 - 18:18
Etc/GMT+1

CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA,
ORGANITZACIÓ I AUTODEFENSA FEMINISTA!
Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència Masclista, la Plataforma Antipatriarcal de Girona us convida a un

TALLER D'AUTODEFENSA PER A DONES
el dissabte 28 de novembre, des de les 10 del matí
al Centre Cívic Pla de Palau de Girona

Podeu apuntar-vos-hi a plataformaantipatriarcal@gmail.com

Així mateix us enviem el cartell i el nostre manifest, feu-ne tanta difusió com pugueu!

Us hi esperem

Plataforma Antiaptriarcal

MANIFEST

25 de novembre, dia contra la violència masclista… un altre any commemorem aquesta jornada amb dones maltractades i assassinades.

Encara avui els casos de violència de gènere es continuen tractant com si fossin coses puntuals, i no pas com el que són: la conseqüència d’un sistema patriarcal del qual es deriven totes les violències cap a les dones. Violència psicològica i física, a través de models femenins imposats i de dobles i triples jornades laborals. Lesbofòbia, que invisibilitza la discriminació a què la societat sotmet les lesbianes. Negar els drets de les prostitutes, tractant-les com a delinqüents i fent-les culpables de la degradació dels nostres barris. La violència implícita i explícita cap a les persones transsexuals. La violència sexual, amb agressions constants contra el nostre cos i la nostra sexualitat. Ni tan sols tenim garantit el dret d’avortar, perquè per més que la dreta i els fonamentalistes catòlics es manifestin amb ira contra el Projecte de la nova llei, ni garanteix que puguem avortar lliurement i gratuïta als hospitals públics ni els terminis i condicions que fixa són admissibles.

L’organització patriarcal de la societat es troba en l’arrel d’aquesta xacra, la societat no percep com a violència socialitzar de manera diferent noies i nois. Però és educant de manera diferent nenes i nens i donant una importància màxima al sexe genital que es construeixen els comportaments de gènere.

Per això cal una modificació profunda de patrons culturals i socials des de l’educació, la família i les institucions, i desestructurar els rols que es consideren intrínsecs a la dona o a l’home (dona sensible vs home fort… ), per posar fi a les relacions de poder entre sexes.
Les xifres de dones assassinades són la manifestació més dramàtica que les lleis i les mesures institucionals no són la solució. No ho són perquè no aborden els problemes estructurals; com podrien fer-ho, si pertanyen a aquest mateix sistema capitalista i patriarcal que alimenta totes les violències contra les dones? Des del poder ens volen com a víctimes passives a les quals –suposadament- policies i jutges han de protegir. Però a qui protegeixen és a ells mateixos, intentant legitimar-se amb paternalismes mentre són una part estructural del patriarcat.

Nosaltres busquem solucions en l’autodefensa feminista, que és el recurs que tenim per acabar amb la violència de gènere.
Si som agredides pel fet de ser dones, ens hem de defensar. No parlem només de les tècniques d’autodefensa personal, sinó de detectar des de l’arrel la violència patriarcal i prendre les actituds i eines per posar fi a l’opressió. Es tracta d’organitzar-nos i crear espais comuns per enfortir-nos, lluitar contra l’opressió i construir relacions lliures de violència.
CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA,
ORGANITZACIÓ I AUTODEFENSA FEMINISTA!
Plataforma Antipatriarcal, 25 de novembre de 2009

Torna a dalt