Manifestació contra la Llei d'Estrangeria el 26 de gener

Manifestació contra la Llei d'Estrangeria el 26 de gener a les 6 de la tarda a la Plaça Universitat de Barcelona.

El 23 de gener del 2001 va entrar en vigor la nova llei d'estrangeria, empitjorant encara més la greu mancança de drets i garanties dels immigrants. Des d'aquesta perspectiva, la Llei d'Estrangeria i el seu reglament afavoreixen l'augment i enfortiment de les mafies, contractistes, empresaris i ETT's, per explotar als treballadors immigrants, sotmetent'los a la precarietat permanent i a la indefensió.

Amb la lluita de les tancades a les esglesies, a nivell estatal, es va aconseguir la concessió de permisos per motius d'arrelament i questions humanitaries (països en conflicte i/o causes de miseria extrema). Tot i això, la política del Ministerio de Interior, sobre tot a partir del nou reglament, ha sigut la d'enfonsar les conquestes de les lluites, obligant a la presentació d'ofertes de treball i allargant el període de clandestinitat necessari per optar als papers a més de cinc anys.

D'aquesta manera, les persones immigrades que es van acollir a la regularització a través de les tancades, han vist frustrats els seus drets amb decenes de milers de denegacions. A més, estan sotmeses al control i persecució policial, amb el risc permanent de ser expulsades del país amb una prèvia detenció en condicions inhumanes en un Centre d'Internament.

El Govern del PP estableix que la política de contingents només s'ha d'aplicar a persones que estan fora de l'Estat Espanyol. Això es concreta en la contractació en el "mercat d'esclaus" dels països d'origen, amb contractes temporals i d'obligat retorn (expulsió encoberta). Mentrestant, l'única política pels "sense papers" que compleixen els criteris d'arrelament i/o questions humanitaries i excepcionals és la de mantenir-los a la clandestinitat, deambulant pels carrers, sense dret a regularització, acollida, treball, sanitat, etc.; amb una completa indefensió legal.

Per tot això, animem a la societat civil a rebutjar la Llei d'Estrangeria, manifestant-se activament contra totes les formes d'exclusió social, recolzant les mobilitzacions i iniciatives dels i les immigrants en lluita. Fem una crida a defensar la lliure circulació de les persones i al dret de papers per tothom i demanem que la societat civil i les organitzacions polítiques i sindicals a més de denunciar l'inconstitucionalitat de certes disposicions de la Llei d'Estrangeria (negació del dret a reunió, manifestació, sindicació, etc.) combatin vigorosament aquesta Llei completament nociva.

-CONTRA L'EUROPA FORTALESA TANCADA ALS/ES IMMIGRANTS

-CONTRA LA LLEI D'ESTRANGERIA

-PER LA LLURE CIRCULACI? DE LES PERSONES

-CAP DENEGACI?, PAPERS PER TOTHOM

Torna a dalt