El Rector Nadal: el gos de la del Castillo i d'en Mas Colell

Amb aquest comunicat volem mostrar la nostra indignació en com s'ha convocat i desenvolupat el Claustre de la UdG del 16 de Gener de 2002.

El Rector s'ha dedicat, des de que la Mesa del Claustre va imposar-ne la convocatòria, a manipular, coaccionar i amenaçar de manera sistemàtica a totes les persones que hi participen. A aquest fet hi hem d'afegir l'abús de poder del Rector, que ha seguit un procediment completament irregular fent que la Junta Electoral Central instés a la Masa a convocar aquest Clautre, utilitzant-la com a instrument polític per dur a terme les seves maquinacions i, amb 4 hores d'antel·lació, fer que aquesta es reunís de manera, si més no, impugnable.

El Claustre ha estat un teatre, on la mesa n'era la orquestra i el Rector el director. Els arguments plantejats pel nostre estimat Rector per l'atípica celeritat amb la que s'ha dut a terme la convocatòria d'aquest Claustre, ningú se'ls creu. El Rector, al no agradar-li l'acord pres el 21 de Novembre passat, ha parofitat un punt de la resolució (el Claustre s'autoconvocarà amb la màxima celeritat possible després de l'entrada en vigor de la LOU) per buscar el moment de menys possibilitats de mobilització i tornar a posar en dubte la desobediència activa, vinculant-ho amb l'elecció del nou Rector. Ho tenia tot lligat.

En el tercer punt de l'ordre del dia, no s'ha donat la ponència que pertocava als estudiants per poder exposar la nostra proposta i anàlisi de l'èxit de la crida per la desobediència activa a la resta d'universitats de l'Estat. El rector s'ha dedicat a argumentar la seva posició davant la desobediència a base de mentides i coaccionant el vot amb l'estratègia de la por, el que ha provocat que el debat es centrés en desementir totes aquestes falsedats. El director de l'obra no volia ermetre que es votés la nostra proposta d'acord, degut a que no era part del guió. Tot i així després d'una forta discussió de la Mesa, s'han vist obligats a deixar-la votar, assegurant-se, però, que es plantegés de tal manera que no hi hagués cap possibilitat de mantenir ferma la crida. Els resultats han estat molt ajustats. Potser si no s'haguessin produït tots els fet lamentables a que hem fet esment, el Calustre de la UdG hagués continuat mantenint la seva postura en contra la LOU.

Pel que fa a la discussió de si el nou Rector s'havia d'escollir segons la LOU o la LRU, no podem dir que no s'ha permès argumentar les diferents interpretacions legals per evidenciar ue s'haurien de seguir els procediments ja establerts en el passat Calustre del 21 de Novembre. Però el fet és que s'ha tornat a manipular el desenvolupament del Claustre, no permetent que fos qui decidís el procés electoral, imposant de nou la seva voluntat. Té el Rector legitimitat per fer aquest tipus d'imposicions? La resposta és òbvia.

Evidentment, els i les estudiants no hem volgut ser partíceps d'aquest muntatge i, per tant, indignats hem abandonat la sala. La pregunta que ens fem ara és: a qui està representant aquest claustre? Als estudiants i part de professorat i PAS segur que no.

Però el surrealisme ha continuat amb amenaces als estudiants membres de la Mesa d'expediantar-los si abandonaven el Claustre amb els seus companys i companyes.

Tots i totes erem conscients que el Rector utilitzaria el joc més brut per imposar la LOU i fer la feina bruta d'en Mas Colell i la Pilar del Castillo, però la lluita de la gent a qui realment afecta aquesta llei continua!!!

P.A.F.- Consell d'estudiants de la UdG

Torna a dalt