Notice: Undefined property: stdClass::$theme in /srv/www/elsud.org/2001-2010/public/includes/theme.inc on line 45
antipatriarcal | elsud.org

antipatriarcal

Per un moviment LGT combatiu! Actes del 28 de juny a Girona

40 anys d'Stonewall - Per un moviment LGT combatiu!

"Stonewall Inn" era un bar de Nova York freqüentat per lesbianes, transsexuals i gais. Durant la nit del 28 de juny de 1969, com de costum, la policia va dur a terme una batuda. Aquella nit vuit agents van entrar a l'establiment i van començar a identificar, intimidar i agredir els i les assistents. A diferència d'altres vegades, aquells fets van suposar un punt d'inflexió. Per primer cop, un acte repressiu habitual va donar lloc a una resposta mai vista fins aleshores. Mentre la policia es trobava encara a l'interior del local, una gentada s'anava concentrant a l'exterior en senyal de protesta pel que estava passant. La multitud va començar a atacar la policia llançant-los ampolles, pedres... Els avalots duraren tota la nit i van allargar-se 5 dies més. Al cap de pocs dies, el Gay Liberation Front es va fundar a Nova York i s'escampà ràpidament per tots els EUA, connectant amb el moviment contra la guerra del Vietnam, el moviment feminista o les Panteres Negres. Alhora, es crearen organitzacions semblants arreu del món. Des d'aleshores, el 28 de juny és la diada internacional per l'Alliberament lèsbic, gai i transsexual. 

(Girona) Teatre al carrer - El patriarcat és violència; combatem-lo!

Des de l'assemblea d'Endavant de Girona us volem convidar a assistir al proper acte que realitzarem. Serà aquest divendres, dia 28 de novembre, a les 18.30 hores de la tarda, al Pont de Pedra, ciutat de Girona.

El dia 25 de novembre se celebra el dia internacional en contra de la violència de gènere. En aquest sentit, i perquè creiem que aquest tipus de violència ve determinada pel sistema patriarcal i capitalista que ens envolta, l'acte girarà al voltant d'aquesta data combativa.

A partir de dos quarts de set de la tarda del proper divendres, al Pont de Pedra, realitzarem una obra de teatre al carrer, titulada Ideal life o els tres peus del pack, a càrrec de la companyia Teatrupia, vinguda de Sabadell. L'obra de teatre durarà mitja hora i tractarà, de manera àmplia, totes les formes que pren la violència de gènere.

Manifest del Grup de Lesbianes de Girona

Contra l' heteropatriarcat, VISIBILITAT!

Aquest 26 d'abril es va celebrar per primera vegada a l'estat espanyol el dia de la visibilitat lèsbica, un dia en què algunes lesbianes van sortir al carrer a petonejar-se davant la sorpresa de la gent...però un dia no és visibilitzar. Ser visibles és incorporar-nos a la societat tenint en compte la nostra opció sexual, i no només fer-ho en espais fets expressament per nosaltres que ens aïllin de la resta com si fóssim espècies d'un parc temàtic.

28 de Juny; Alliberem les nostres sexualitats, destruïm l'heteropatriarcat!

28 de Juny és aquest any, altre cop, sinònim de lluita i resistència al carrer. 39 anys després de la ràtzia policial al novaiorquès bar de Stonewall, tornem a sortir al carrer a clamar per la plena llibertat sexual, i pel dret a constituir-nos a nosaltres mateixes, com a persones, tal i com nosaltres decidim!
Contingut sindicat

Torna a dalt