Un regidor del PP de Corbera condemnat per amenaces de mort

Corbera/Baix Llobregat.- Rafael Roldán, regidor del PP de Corbera de Llobregat i responsable de Governació i de Seguretat Ciutadana, va ser denunciat pel col·lectiu JAAC (joves Associats i Associades per l'Alternativa a Corbera) per un delicte d'amenaces de mort i injúries a aquesta entitat i va ser jutjat el 21 de novembre pel Jutjat d'Instrucció núm.7 de Sant Feliu.

Els fets més greus d'una campanya de persecució i difamació duta a terme per aquest personatge, antic militant de Fuerza Nueva i peça clau per mantenir l'actual equip de govern, van començar el 9 i 10 de setembre, quan la policia local i la guardia civil van impedir una "gimcana etíl·lico-festiva" totalment legalitzada.

L'endemà van entrar, la policia i el mateix regidor, a Ca la Badia, local del col·lectiu, per realitzar un registre en busca de proves que incriminessin alguns dels membres del JAAC amb activitats terroristes; proves que no van aconseguir en cap moment. L'Onze de setembre la gent del JAAc es va concentrar davant de l'ajuntament per protestar per aquets fets i per demanr la dimissió del regidor, que els va rebre amb una frase: "Voy a sacar una pipa y os voy a pegar un tiro, hijos de puta". Aquest personatge té permís d'armes i, segons ell, està en possessió d'aquests instruments, així que la gent de la JAAC no va dubtar en denunciar els fets al jutjat. La sentència es va conéixer el 4 de desembre i declara provats els fets, condemnant-lo per un delicte d'amenaces i injúries lleus, amb l'atenuant que, com a regidor, suposadament, figurava a les llistes de l'escamot Barcelona, i amb l'agreujant que com a càrrec públic hauria de saber moderar els seus impulsos. No se li demanen responsabilitats civils i la pena es limita a una pena-multa de 15 dies a raó de 1.000ptes. per dia.

Font: ContraInfos 4/12/01

Torna a dalt