6 companys detinguts a Madrid després de la mani contra la LOU

Ens ha arribat el següent comunicat des de Madrid:

"Sis joves estudiants, descontents amb la situació actual del món, assetjats per policies encaputxats i amb passamuntanyes que no els paraven de perseguir fotografiant-los, van ser detinguts dissabte passat a les 16h , durant les tancades a les Facultats per protestar per la LOU, i encara (són les 16 h. de dilluns) estan detinguts a la comissaria de Moratalaz.

Tots han rebut una pallissa i, sobretot un d'ells, en Dani ha estat colpejat als ronyons (no sabem encara si és a l'hospital).

Estaran 72 hores detinguts i els càrrecs són d'agressió a l'autoritat i INTENT D'HOMICIDI.

No podem quedar-nos callats davant d'aquests abusos policials. Ja vam veure a Gènova de quina manera tracta la policia els ciutadans que manifesten el seu rebuig a l'ordre mundial actual. La repressió va dirigida, sobre tot als joves, aplicant un vell prejuidici, només per la seva aparença, només per ser joves, són assetjats, fotografiats i filmats per policies que, com a la manifestació pacífica contra el Banc Mundial (el mes de juny passat a Barcelona), s'infiltren amb les cares cobertes i provoquen ells mateixos danys al mobiliari urbà que després carreguen als manifestants, quan no agredeixen directament a la gent o als seus mateixos companys policies, impunement.

Avui, 3 de desembre a les 19'30 mostrarem el nostre rebuig a la criminalització i repressió que els moviments socials estan patint, manifestant-nos davant de la comissaria de Moratalaz, reclamant la llibertat d'aquests sis joves. "

----- Nota de solidaritat des de la UdG -----

Des de les assemblees d'estudiants de la Universitat de Girona, que érem també el cap de setmana passat a la Ciudad Universitaria, volem fer arribar tota la nostra solidaritat als detinguts.

Avui, per raons geogràfiques òbvies, no serem físicament a la concentració a Mortalaz, però, com no pot ser d'una altra manera, estem amb vosaltres. Siusplau mantingueu-nos infomats i passeu-nos qualsevol proposta que puguem realitzar des d'aquí o, en general des de les universitats de Catalunya, per aconseguir la llibertat sense càrrecs dels companys detinguts i denunciar la criminalització a què estem sotmesos. Estem a la vostra completa disposició.

Tampoc amb la repressió no ens aturaran, la lluita continua!

Plataforma d'Assemblees de Facultat i Escola de la Universitat de Girona. "

Torna a dalt