Desactivem la Constitució, activem l'esquerra independentista

6 de desembre de 2001-Girona, concentració a les 20h a la plaça de l'ajuntament.

El dia 6 de desembre de 2001, l'Esquerra independentista surt al carrer amb un doble objectiu. En primer lloc, per manifestar el nostre rebuig a la Constitució espanyola com a instrument d'opressió al Poble Català. I en segon lloc per mostrar la voluntat d'avançar vers la construcció d'una unitat popular que esdevingui una veritable alternativa per les classes populars catalanes .

El 6 de desembre de l'any 1978 l'Estat espanyol reconvertia les immenses mobilitzacions del Poble Català durant la Transició(?) en una constitució monàrquica, anticatalana i capitalista. Una constitució on s'imposava el lliure-mercat(?) com a mode de producció. L'exèrcit com a garant de la "unidad e integridad de la nación española, patria común e indivisible de todos los españoles". La negació del dret a l'autodeterminació. La prohibició de federació de les diverses comunitats autònomes. L'obligatorietat de saber l'idioma espanyol.

Desgraciadament, els 23 anys que han seguit la Constitució han suposat, salvant honroses excepcions, la desmobilització creixent de les classes populars catalanes, la qual cosa ha impedit la creació d'un contrapoder popular que faci front a les agressions que pateix la nostra nació.

La Constitució espanyola no es pot descontextualitzar. No podem caure en l'error de creure que l'essència espanyolista i contrària a les classes populars d'aquest text és només fruit d'un moment històric determinat. Pensar això ens faria caure inevitablement en el reformisme. La Constitució espanyola és l'adaptació a l'actualitat de l'opressió històrica (nacional i social) de l'Estat espanyol envers el Poble Català. Qualsevol alternativa només serà vàlida i possible si és vertaderament rupturista.

La història ens ensenya també que les classes populars catalanes, al llarg de la seva història, han respost a aquestes agressions i han endegat multitud de lluites en favor de la justícia social i la sobirania nacional. Ara ha arribat l'hora que l'Esquerra Independentista les adeqüi a la realitat actual activant, d'aquesta manera, l'alternativa que cada cop més àmplies capes del nostre poble demanen. Això s'ha de concretar en la creació d'una unitat popular que defensi la identitat nacional del nostre poble; que es comprometi amb la lluita per una República catalana sobirana i democràtica; que alci la veu contra les agressions al medi ambient; que reivindiqui una societat sense classes, amb el desenvolupament d'un procés propi de transformació socialista. El Procés de Vinaròs és l'instrument de l'Esquerra Independentista per assolir aquesta unitat. Per deixar en evidència que la Constitució espanyola que ensarronà milions de catalans avui fa 23 anys, és cada dia que passa un text més anacrònic i més allunyat dels interessos del Poble Català. Per denunciar el carreró sense sortida en el qual l'Estat espanyol i la burgesia catalana ens estan portant. Per vertebrar el Moviment Català d'Alliberament Nacional i per avançar en la lluita per la independència i el socialisme. Ara és hora d'esmolar les eines! Ara és hora de posar-nos a treballar per fer avançar l'alternativa!

Maulets, MDT, Endavant-Osan, Puny Enlaire, Col·lectiu la Falç i Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans.

Concentració el Dijous 6 de Desembre a la Plaça de l'Ajuntament de Girona a les 20h, us hi esperem!!

Torna a dalt