Capellades: La lluita continua!

Després d'una setmana molt moguda a Capellades entorn a la repressió policial ordenada per la delegada del govern a Catalunya Julia Garcia Valdecasas a petició de l'Ajuntament de Capellades (CIU) i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), s'ha passat a una nova fase repressiva, aquest cas de forma intimidatòria amb amenaces de mort als acampats i en forma de coaccions als familiars dels joves solidaris amb la Bassa.

De fet ja no ens estranya que el "demòcrata ajuntament de Capellades" utilitzi qualsevol mètode per tal de fer callar les protestes contra aquest atemptat ecològic un cop ja ha perdut totalment la credibilitat i el suport que el poble li donava.

A continuació us passem una breu cronologia dels fets des dels inicis:

01-10-01 -Data d'inici de les obres de permeabilització de la bassa.

01-10-01 - A la matinada una desena de joves decideixen acampar a l'interior del recinte per tal d'evitar-ne l'inici i buscar una solució dialogada.

06-10-01 - Al llarg del cap de setmana s'arriba fins a una quarentena de tendes.

07-10-01 - Un miler de persones es manifesten sota el lema "PROU SOBREEXPLOTACI? DE L'AQUÍFER, REFER?NDUM JA"

08-10-01 - L'alcalde de Capellades es nega a convocar un referèndum amb els arguments de no voler crear crispació entre el poble.

26-11-01 - Durant 58 dies s'organitzen molts actes lúdics i de protesta com una botifarrada, xocolatada, castanyada, bicicletada, actes per la mainada, assemblees diàries, tot amb un suport popular creixent diàriament.

27-11-01 - Després del reiterament de l'alcalde a negar-se a convocar un referèndum amb l'excusa de no voler crear crispació, un centanar dels cossos especials antiavalots de la guardia civil desallotgen el joves acampats. L'indignació s'apodera del poble i es convoca una manifestació pel mateix vespre amb la participació de 1500 veins (d'un poble de 5000), acabada aquesta joves encaputxats cremen el material portat per fer les obres. Paral·lelament s'inicia una tancada indefinida a l'Esglèsia.

29-11-01 - Assemblea informativa al teatre de la Lliga que estava ple de gom a gom, allà els col·lectius PRO-BASSA NATURAL (ENDAVANT, ASSEMBLEA DE JOVES, JOVES INDEPENDENTS I CLAU DE VOLTA) després de demanar la dimissió de l'alcalde i tot l'equip de govern (CIU) amb el suport del PP informen que intensificacan les protestes. També es convoca una marxa a peu fins a Barcelona a la seu de l'ACA. Paral·lelament hi ha petits actes de sabotatge a la maquinària de les obres tot i estar protegida permanentment per unitats de la guardia civil.

30-11-01 - La repressió contra els joves i no tant joves, pren un altre caire en forma de pressions contra familiars dels acampats i amenaces que textualment us reproduïm a continuació:

"La vengança es serveix freda. Ara ja us coneixem a tots. Mes tard o mes dora passereu per davant, i aquest sera el moment.

No sabeu qui som, nosaltres si que sabem qui sou vosaltres (pega per deixarse veure)

ARA SI QUE TUCARAN A MORTS.

Sou persones que per si soles sou irrelevants.

Com sera? De qualsevol manera..... Un credit a un banc .... denegat. La feina.... ahi la feina a vegades es pert.

Qui som? Gent que esta farta de vosaltres i per sort controlem ara i sempre el poble.

EN RECORDEUSEN D´AQUEST NUMERO 38 AVIAT SABREU LO QUE VOL DIR

---- Petireu------

Sort a la vida, que fins ara la teniu passada per aigua"

01-12-01 - L'estratègia a seguir a partir d'ara de moment s'està el·laborant dia a dia degut a la precipitació dels fets que s'estan succeïnt, però el que si s'ha volgut remarcar des de l'Assemblea PRO-BASSA NATURAL és que la lluita és l'únic camí que queda.

Capellades, 1de desembre del 2001.

E-mail de suport: labassa-natural@llibertat.com

Torna a dalt