Cinc desallotjaments en una setmana a Barcelona

La Masia Malaherba, les Bruixes i la casa de Cros arrasades el dia 14 de novembre. L'endemà 9 detencions a dues cases del Guinardó.

Sants.- A les 8 del matí del dimecres 14 hi havia convocada una concentració davant de la masia okupada MalaHerba al carrer Sugranyes 17 per protestar pel desallotjament d'aquesta masia construida abans del 1830 i que un col.lectiu de joves del barri havia okupat fa més de dos anys per rehabilitar-la després de molts anys d'estar abandonada. A les 9:30, més de vint dotacions d'antiavalots van prendre el barri, aturant la circulació als principals carrers, no permetent el pas ni a veïnes ni a solidàries, que van estar presents durant tota l'estona, als llocs propers a les cases desllotjades. En breus moments va començar una greu càrrega policial que va dissoldre la concentració, provocant diverses ferides i una hospitalitzada.

Així començava un desallotjament que es perllongaria durant gairebé cinc hores degut a que hi havia 19 persones que oferiren resistència davant les forces d'autoritat, encadenant-se a la porta, a vigues, despenjant-se de la façana, encimentant-se o pujant als arbres. El desallotjament va requerir la presència de cossos especials de la policia degut a la negativa dels bombers a col·laborar activament. Mentre això succeïa, la policia va aprofitar que les mirades estaven concentrades en el desallotjament de la masia per efectuar el desallotjament de dues cases més, les Bruixes al carrer Gavà 13 i Cross 11 al carrer Cros i on no es va poder efectuar cap tipus de resistència.

Això es deu a que la prepotència habitual dels poders els permet procedir sense haver notificat prèviament ni l'existència d'un procediment legal envers la casa ni de l'ordre de desallotjament.

Afortunadament no es va produir cap detenció, però es va identificar a totes les persones que hi havia a les cases.

.- Brutal dispositiu policial -.

Sants.- Després del desallotjament de tres cases okupades al barri de Sants, la masia MalaHerba, les Bruixes i Cros 11 es van produir varis actes de protesta que van ser fortament controlats per les forces de seguretat. Posteriorment als desallotjaments varies furgonetes d'antiavalots van increpar i perseguir a un grup de joves que s'allunyava del lloc dels fets tranquilament, i no els van deixar en pau fins al barri d'Hostafrancs. El mateix dimecres a les 19h es concentraven unes 150 persones a la plaça de Sants per tal d'informar al barri del que havia passat al matí, però la concentració no va transcórrer tranquilament, i sota la mirada sorpresa dels vianants, la policia tornava a desplegar un impressionant dispositiu amenaçant a les persones concentrades, perseguint-les a menys de cinc metres, en una actuació brutal contra la llibertat d'expressió.

Font: Contra-Infos 20/11/01

Torna a dalt