Tanquem Garoña. Apaguem les nuclears!


El proper 5 de juliol el govern de l'Estat espanyol ha de decidir si perllongue el permís d'explotació de l'envellida central nuclear de Garoña, Burgos. Aquesta central la va inaugurar el dictador Franco l'any 1971 i és la més antiga de l'Estat espanyol. Presenta greus mancances de seguretat, esquerdes per corrosió en components del vas del reactor i altres zones del circuït primari, fallades en les bateries d’alimentació d’emergència i greus deficiències en el sistema de control d'incendis.

El tancament de Garoña ha de ser el segon tancament programat del parc nuclear de l'Estat espanyol, el primer va ser l'abril del 2006 amb el tancament de la central de Zorita, Guadalajara. Després de Garoña s'haurà de tancar Ascó I i II, Vandellòs II, Cofrents, etc, etc. Amb el tancament de les nuclears es podrà construir sense més traves un sistema elèctric basat principalment amb energies renovables i que busqui l'estalvi i la reducció del consum.

Últimament estem patint una pressió molt forta del lobby nuclear per tal d'aconseguir que l'Estat espanyol torni a apostar per l'energia nuclear. Hem de contrarestar aquesta campanya mediàtica i política radioactiva i evitar donar cap pas enrere amb la lluita antinuclear. Les centrals nuclears tenen l'origen, i encara avui, una forta relació amb la indústria armamentística. Pel que fa a la generació d'electricitat és totalment absurd continuar amb aquesta tecnologia del passat tant perillosa i que ha contaninat tot el planeta i ha hipotecat les generacions futures per desenes de milers d'anys.

Ja fa mesos que s'ha engegat una campanya per tal d'aconseguir i realitzar peticions pel tancament de Garoña.

http://www.tanquemlesnuclears.org/campanyes/tanquemgaronacat.html

Torna a dalt